Indonesisk politi jagter flugtfanger efter store optøjer

Der opstod optøjer i et indonesisk fængsel, da fængselsbetjente begyndte at slå på en række indsatte.

Der var blandt andet ildspåsættelser i forbindelse med de store optøjer, der lørdag førte til, at over 100 indsatte flygtede fra fængsel på Sumatra. Wahyudi/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mere end 100 indsatte flygtede tidligt lørdag morgen fra et fængsel på øen Sumatra i Indonesien. Det oplyser landets politi.

Masseflugten er den seneste af en række flugter fra de indonesiske fængsler, der ofte er overfyldte og i dårlig stand.

De indsatte flygtede lørdag morgen fra fængslet i Siak-distriktet på Sumatra. Det skete, efter at der var udbrudt optøjer og ildspåsættelser. Lokale tv-billeder viser dele af fængslet indhyllet i flammer.

Myndighederne iværksatte en stor menneskejagt, og 115 indsatte er blevet fanget. Det oplyser Riau-provinsens politichef, Widodo Eko Prihastopo.

Dusinvis af indsatte er fortsat på fri fod, tilføjer han.

I alt har fængslet næsten 650 indsatte.

- Politiet leder med hjælp fra hæren og det omkringliggende samfund efter de sidste indsatte, lyder det fra politichefen.

Optøjerne i fængslet opstod, da fængselsbetjente slog adskillige indsatte, der var blevet taget i at tage metamfetamin, oplyser politiet.

Tre indsatte blev stukket under optøjerne. En politimand blev ramt af skud.

Store flugter fra fængsler i Indonesien er ikke sjældne.

Sidste år flygtede 113 personer fra et fængsel i det vestlige Indonesien.

I 2017 flygtede mere end 400 indsatte efter en fællesbøn fra et fængsel i Riau-provinsen. Dengang fortalte indsatte, at de brød ud på grund af umenneskelige forhold i fængslet.

Fængslet havde en kapacitet på 300 mennesker, men havde 1870 mandlige indsatte og kun fem vagter på arbejde ad gangen.

Tilbage i 2013 var der også en række flugter. Heriblandt en, hvor omkring 150 indsatte - heriblandt terrordømte - flygtede fra et fængsel.

/ritzau/AFP