Indonesien advarer om tsunami efter jordskælv på 7,6

Den indonesiske regering har udstedt et tsunamivarsel, efter et jordskælv på 7,3 på Richterskalaen tirsdag ramte i Det Indiske Ocean 420 kilometer sydvest for Banda Aceh på Sumatra i en dybde af 29 kilometer.

Skælvet ramte i havet ud for Banda Aceh i Indonesien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jordskælvet, der har ramt i samme region ud for Sumatra som det jordskælv, der udløste den katastrofale tsunami tilbage i 2004, er målt til 7,3 på Richterskalaen. Og det har nu udløst et tsunamivarsel. Det skriver bt.dk.

Men ifølge Pasific Tsunami Warning Center (PTWC), der overvåger verdenshavene for potentielle tsunami-farer, så skal folk i og omkring det Indiske Ocean ikke frygte en kæmpe tsunami som den i 2004.

I en meddelelse skriver PTWC, at der nærmere kan være tale om en mindre lokal tsunami, som den lokale indonesiske regionale regering skal være opmærksomme på.

'En destruktivt altomfattende tsunami-trussel eksisterer ikke baseret på historiske jordskælv- og tsunamidata', oplyser PTWC.

'Men - der er en yderst lille mulighed for en lokal tsunami, som kunne ramme kyster beliggende omkring 100 km fra jordskælvets epicenter. Lokale myndigheder i regionen nær epicenteret bør gøres opmærksomme på den mulighed', skriver PTWC i meddelelsen.