Indiske kampfly skudt ned af Pakistan

Pakistan har onsdag skudt to indiske kampfly ned, der befandt sig i Pakistans luftrum. Det oplyser militæret.

Pakistan har onsdag skudt to indiske kampfly ned, der befandt sig i Pakistans luftrum. Det oplyser militæret. Billedet her er et arkvifoto og har ikke relation til den pågældende situation. Fold sammen
Læs mere
Foto: AAMIR QURESHI

Spændingerne i den omstridte Kashmir-region mellem Indien og Pakistan fortsætter med at eskalere.

Onsdag morgen har Pakistan skudt to indiske kampfly ned.

Det oplyser det pakistanske militær ifølge nyhedsbureauet AFP.

»PAF (luftvåbnet, red.) har skudt to indiske fly ned i pakistansk luftrum,« skriver generalmajor Asif Ghafoor, der er militær talsmand, i et tweet.

Han tilføjer, at det ene fly styrtede ned i den pakistanske del af Kashmir, mens det andet styrtede ned på den indiske side.

»En indisk pilot er anholdt af soldater,« skriver han uden at uddybe yderligere.

Meldingen om nedskydningerne kommer kort tid efter, at kampfly fra Pakistan angiveligt krænkede Indiens luftrum ved at flyve ind over den del af Kashmir, som Indien kontrollerer.

De pakistanske militærfly blev tvunget til at vende om, oplyser kilder og lokale medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tirsdag udførte Indien et luftangreb mod militante i Pakistan. Ifølge den indiske tv-kanal News 18 var målet for angrebet en gruppe militante, der mistænkes for at have dræbt 40 indiske soldater i Kashmir for nylig.

Indien og Pakistan administrerer hver deres del af Kashmir. Men begge lande gør krav på området og har udkæmpet to krige over det.

Indien beskylder Pakistan for at støtte militante grupper i den omstridte region. Pakistan afviser beskyldningen, men betegner militante grupper i Kashmir som frihedskæmpere.

MERE FØLGER...

/ritzau/