Indiana Jones vender tilbage: Ny film på vej

Harrison Ford tager endnu en gang hatten på hovedet og pisken i hånden med Steven Spielberg som instruktør.

Steven Spielberg skal igen være instruktør, og skuespilleren Harrison Ford spiller for femte gang rollen som Indiana Jones. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL BUCK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Walt Disney-koncernen siger tirsdag ifølge Reuters, at en femte Indiana Jones-film rammer biograferne 19. juli 2019.

Steven Spielberg skal igen være instruktør, og skuespilleren Harrison Ford spiller for femte gang rollen som Indiana Jones.

- Steven Spielberg, som har instrueret de fire tidligere Indiana Jones-film, vil stå i spidsen for det indtil videre unavngivne projekt, siger Walt Disney-koncernen.

- Indiana Jones er en af de største helte i filmhistorien, og vi kan ikke vente med at bringe ham tilbage på filmlærredet i 2019, siger Alan Horn, som er chef hos for Walt Disney.

- Det er sjældent, man har så perfekt en kombination af instruktør, producent, skuespiller og rolle, og vi kunne ikke glæde os mere til at tage på endnu et eventyr med Steven (Spielberg, red.) og Harrison (Ford, red.).

Biografgængerne mødte første gang den verdenskendte arkæolog Indiana Jones i "Jagten på den forsvundne skat" i 1981.

I 1984 vendte han så tilbage i "Indiana Jones og Templets Forbandelse" og i 1989 i "Indiana Jones og det sidste korstog", hvor Sean Connery spillede far til Indiana Jones.

Så måtte fans af filmene vente helt indtil 2008 før de igen skulle på eventyr, og det blev i filmen "Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige".

De fire film har til sammen indspillet, hvad der svarer til cirka 13,5 milliarder kroner på verdensplan.

Harrison Ford cementerede sin status som actionhelt med sine roller i Indiana Jones og i Star Wars-filmene, hvor han spiller smugleren Han Solo.

Hans seneste optræden i Star Wars-universet er i den syvende og seneste i rækken ved navn "Star Wars: The Force Awakens", som fik premiere i december måned i 2015.

Den seneste Star Wars-film indtager allerede en tredjeplads som den mest indbringende film nogensinde, og ifølge flere medier har Ford tjent cirka 250 millioner danske kroner på sin rolle i filmen.

Harrison Ford bliver 74 år til juni.

/ritzau/Reuters