Indesneede skiturister kan komme med tog i eftermiddag

13.000 skiturister, der ikke har kunnet forlade en schweizisk alpeby, har udsigt til at kunne komme væk.

13.000 skiturister, der ikke har kunnet forlade en schweizisk alpeby, har udsigt til at kunne komme væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOMINIC STEINMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag begynder togene igen at gå til og fra den populære skidestination Zermatt, der er blevet begravet i sne. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

13.000 turister har været fanget i landsbyen i to dage. Byen ligger ved foden af bjerget Matterhorn i de schweiziske alper.

Ifølge Zermatts officielle hjemmeside skulle togene i første omgang allerede være begyndt at gå 11.15, men afgangene er blevet skudt til senere på eftermiddagen.

»Jernbanen kan ikke køre klokken 11.15 som planlagt på grund af besvær med at fjerne sneen på strækningen mellem Tasch og Zermatt. Der arbejdes hårdt på at få jernbanen til at genåbne, og vi er sikre på, at den kan åbne igen i eftermiddag,« lyder det.

Tasch er en lille by, der ligger seks kilometer fra Zermatt.

Skidestinationer i Schweiz har oplevet kraftige snefald de sidste døgn. Flere steder er der faldet over en meter sne på et døgn.

Den store mængde sne betyder, at myndigheder har måttet lukke pister på grund af lavinefare. Byen Zermatt, som har omkring 5500 indbyggere, og som kan huse op mod 13.400 turister, er lukket.

Byen Zermatt ligger i 1620 meters højde i delstaten Valais. Byen er omgivet af en række bjergtinder, der rager op i over 4000 meters højde.

Matterhorns berømte top er et ikon for bjergbestigning i Alperne. Bjerget ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og er 4478 meter højt.

/ritzau/AFP