Ilden stoppet før Olympia

Den rasende skovbrand, der søndag havde fat i udkanten af det antikke Olympia blev standset i sidste øjeblik. 57 dræbt af ilden. DineOrd: Er du på ferie i Grækenland? Skriv til os

Indbyggere flygter fra en rasende skobrand, der hærger Evia, omkring 100 km. nord for Athen. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

En af de mange skovbrande, der i disse dage hærger Grækenland, var søndag ganske tæt på at ramme Olympia, der er det historiske antikke sted, hvor de Olympiske Lege blev afholdt første gang. Men brandvæsenet melder her til aften, at branden blev standset kort før den nåede det historiske sted.

"Ilden nåede bakken, der ligger op ad Olympia, men blev stoppet før den ramte det arkæologiske sted, sagde en talsmand for brandvæsenet ifølge Reuters.

Seks fly, to helikoptere, 15 brandslukningskøretøjer og 45 brandmænd har deltaget i kampen mod ilden tæt ved Olympia.

Ukontrollerede skovbrande har dræbt mindst 57 mennesker på halvøen Peloponnes i løbet af de seneste tre dage, og regeringen har erklæret landet i undtagelsestilstand.

Desperationen over de ukontrollerede skovbrande er tydelig i Grækenland. På radiostationerne kan man høre folk ringe ind og nærmest i panik fortælle, at ilden nærmer sig, og de ikke ved, hvad de skal gøre.

En af lytterne var en 14-årig pige, der ringede til en radiostation fra en campingplads. Grædende fortalte hun, at hun sad og ventede på at blive evakueret, mens ilden nærmede sig. Og der skete ingen ting.

En anden lytter ringede fra en kirke i Olympia. Her har 1500 mennesker, der er flygtet fra ilden, samlet sig, mens ilden kun er få hundrede meter væk. Der var dog ikke umiddelbart fare for menneskene i kirken, men de frygtede, at kirken skulle blive antændt, og de derfor måtte flygte videre bort.

I omegnen af Athen har man foreløbigt fået slukket ilden og er i gang med efterslukning. Men brandfolkene siger, at den kan blusse op når som helst, fordi der er stærk varme og særdeles kraftig vind i området.

Værst står de til på halvøen Pelopones, hvor ilden mange steder er helt uden kontrol.

De græske myndigheder har fremsat dusører på op til en million euro (7,5 millioner danske kroner) for oplysninger, der kan fører til anholdelser af brandstiftere.

Læs om Olympen på Wikipedia.

DineOrd: Er du i Grækanland og har du været påvirket af brandene? Send os dine kommentarer evt. med billeder her.
Skriv til os