I Brasilien bliver syv mennesker dræbt hver time

Sidste år blev der rapporteret 61.620 drab og 49.497 voldtægter i Brasilien, viser nye tal.

Sidste år blev der rapporteret 61.620 drab og 49.497 voldtægter i Brasilien, viser nye tal. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURO PIMENTEL

61.620 mennesker blev dræbt i Brasilien sidste år. Det er det højeste antal dræbte, der nogensinde er registreret i det sydamerikanske land.

Det oplyser den ikkestatslige organisation Fórum Brasileiro de Segurança Pública, der indsamler sikkerhedsdata, mandag.

I 2016 blev der således i gennemsnit begået syv drab hver time. Det er 3,8 procent flere drab sammenlignet med året før.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Tallene viser også, at omkring 98 procent af ofrene var mænd.

I 437 af tilfældene var drabsofrene politibetjente. Det er 17,5 procent flere dræbte betjente end i 2015.

Samtidig steg volden mod kvinder i Brasilien i 2016 i form af voldtægt. Sidste år blev der således rapporteret 49.497 tilfælde af voldtægt i landet. Det er en stigning på 3,5 procent i forhold til året før.

Ifølge rapporten fra Fórum Brasileiro de Segurança Pública skal stigningen i kriminaliteten findes i nedskæringer i sikkerhedsbudgetter på nationalt, regionalt og kommunalt niveau.

Stigningen skyldes ifølge organisationen også til dels en treårig økonomisk krise i Brasilien, hvor arbejdsløsheden er på 12,8 procent.

I juli gav den brasilianske regering grønt lys til at indsætte 10.000 soldater og betjente for at dæmme op for volden i Rio de Janeiro.

Samtidig har sikkerhedseksperter udtrykt bekymring over det høje antal betjente, der foreløbig er blevet dræbt i Rio de Janeiro i år.

De er bange for, at 2017 er på vej til at blive det blodigste år siden 2006, hvor 153 politifolk mistede livet.

Det rapporterer nyhedsbureauet AP.

Volden er stigende i Rio de Janeiro, som er blevet en farligere arbejdsplads for politiet. Langt flere betjente er blevet dræbt her end i andre og langt større delstater som blandt andet São Paulo.

Det har fået myndighederne til at erkende, at dele af Rio de Janeiro i praksis styres af narkobander og kriminelle grupper.

Ifølge tal fra Verdensbanken boede der i 2016 godt 207 millioner indbyggere i Brasilien.

/ritzau/