I aftes kunne hun have sat en stopper for Trump: Men lige pludselig blev det hele droppet

Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har hævdet, at hun blev voldtaget af ham som blot 13-årig. Han har forklaret, at hendes anklager er modbydelige og politisk motiverede.

Uanset om de eksplosive anklager mod den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er sande eller falske, har de længe ligget som en potentiel bombe under ham.

Indtil videre er lunten ikke blevet tændt, men en overgang så det ud til, at tændstikken var ved at blive fundet frem onsdag aften.

Kvinden, der blot går under navnet 'Jane Doe', havde planlagt et storstilet pressemøde, hvor hun for første gang ville stå frem for hele verden og fortælle, hvad forretningsmanden Donald Trump angiveligt gjorde mod hende tilbage i 1994.

Anklagerne dukkede første gang frem i sommer, hvor kvinden fortalte, at hun som blot 13-årig flere gange var blevet voldtaget af den nuværende præsidentkandidat. Blandt andet til fester arrangeret af finansmanden og den senere pædofilidømte Jeffrey Epstein, hvor hun angiveligt blev bundet til en seng, tævet og voldtaget igen og igen.

'Kun til hensigt at tiltrække medieopmærksomhed'

Kvindens advokat, Lisa Bloom, har forklaret, at kvinden valgte at bryde tavsheden - som hun angiveligt var blevet tvunget til at holde mod at hendes familie ellers ville blive dræbt - fordi hun ikke ønsker, at 'manden, der voldtog hende, bliver præsident'.

Trumps folk har siden benægtet alle rygter om vold og voldtægt af pigen, og ifølge en talsmand er anklagerne »ikke bare kategorisk forkerte, men også modbydelige og kun fremsagt med henblik på at tiltrække medieopmærksomhed«.

Onsdag aften var det planlagt, at hun skulle stå frem og fortælle sin historie. Men da viserne slog hel, var det Lisa Bloom, der trådte ind på scenen. Alene. 'Jane Doe' havde aflyst i sidste øjeblik.

Det skriver blandt andet The Guardian.

»'Jane Doe' har modtaget flere trusler i dag. Hun lever i frygt, og jeg må desværre meddele, at hun er blevet for bange til at vise sit ansigt. Desværre må vi lægge nye planer. Jeg beklager til alle, som kom,« sagde Lisa Bloom i en kort udtalelse.

Trump skal møde i retten i sagen

Flere kvinder har den seneste tid stået frem og hævdet, at Donald Trump har begået seksuelle overgreb mod dem. Mange af anklagerne er dukket op, efter et elleve år gammelt videoklip med Trump blev offentliggjort af Washington Post. I videoen kan man blandt andet høre ham sige til en tv-vært:

»Du ved, jeg er bare automatisk tiltrukket af smukke kvinder. Jeg begynder bare at kysse dem. Det er som en magnet. Bare kysse. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, så lader de dig gøre det. Du kan gøre alt. Du kan gramse dem i fissen (oversat fra ' grab them by the pussy', red). Du kan gøre alt.«

De nye beskyldninger føjer derfor til de alle eksisterende anklager mod ham for kvindehad og overgreb. Og der er rigeligt med mennesker - og vælgere - der er villige til at tro mere på selv de vildeste anklager end på hans benægtelser.

I denne sag med 'Jane Doe' har kvindens anonymitet dog været en af årsagerne til, at medieomtalen af sagen har været begrænset. Det var det amerikanske medie Huffington Post, der omtalte sagen første gang, da anmeldelse kom i juni i år, og mediet fortsætter med at dække sagen - blandt andet fordi Trump står til at skulle deltage i et retsmøde om anklagerne mod ham den 16. december.

Altså mere end en måned efter, han den 8. november kan have vundet præsidentposten.