Hvem er hvem i aflytningsskandalen

Her er persongalleriet i den britiske skandale omkring telefonaflytninger

Rupert Murdoch og Rebekah Brooks Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rupert Murdoch
Øverste chef for News Corp. Som CEO og bestyrelsesformand forsøger Murdoch at lægge afstand mellem sin koncern News Corp., der har base i New York, og den britiske gren af selskabet News International.

James Murdoch

Søn af Rupert Murdoch og nummer to i News Corp. Han har taget ansvaret for fejl i selskabets håndtering af skandalerne, hvilket muligvis kan komme ham til skade som den øjensynlige arving til medieimperiet.

Rebekah Brooks
Tidligere chefredaktør af den lukkede tabloidavis News of the World. Trådte fredag tilbage som øverste leder af News International. Der er allerede udpeget en afløser for hende. Det bliver Tom Mockridge, som er hentet fra den Murdoch-ejede Sky Italia.

Les Hinton
Direktør for Dow Jones & Co. og har i langt tid været toprådgiver for Murdoch. Han ledede News International, da aflytningsskandalen første gang blev kendt. Hinton sagde til et parlamentsudvalg i 2007, at kun en enkelt journalist var involveret.

Andy Coulson
Tidligere chefredaktør på News of the World. Andy Coulson var leder af avisen i den periode, hvor de fleste af de skandaløse aflytninger fandt sted. Han blev senere pressechef hos premierminister David Cameron. Han blev anholdt den 8. juli.

Clive Goodman
Tidligere redaktør og journalist på News of the World, hvor han dækkede den britiske kongefamilie. Blev i 2007 fængslet for telefonaflytninger.

Chase Carey
Topleder i News Corp. og tæt på Rupert Murdoch. Han meddelte onsdag, at bestræbelserne på at overtage tv-giganten BSkyB er opgivet "i den nuværende stemning."

Joel Klein
Fik tidligere i år en toppost i News Corp. og har nu ansvaret for at håndtere skandalen for gruppen.

/ritzau/