Hvad har Hulk Hogan, Kenny Rogers og Mike Tyson til fælles?

Donald Trump har hele livet været en showman, og man skulle tro, at hans kendisvenner ville støtte ham. Men foreløbigt har kun meget forhenværende celebriteter bakket op om ham.

Hulk Hogan, Kenny Rogers og Mike Tyson. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kenny Rogers er mest kendt for sange, som han sang for 40 år siden, og en plastisk operation, som gik galt, og ellers gik han ud nogenlunde samtidig med glødepæren.

Men nu er han tilbage i rampelyset, fordi han kom til at sige, hvad han mente, da The Guardian bad om hans mening om Donald Trump.

»Jeg kan lide ham ... Jeg elsker, hvad han siger. Det må jeg indrømme … Han udtrykker den frygt, som vi alle har.«

Det skulle han ikke have sagt. For op til jul ramlede forbitrelserne ned over ham. Nyhedssitet Salon kaldte ham et grimt ord for mås, og på blogs og i kommentarfelterne udviklede det sig til en regulær hadefest mod Rogers.

»Jeg tror, at alle ansigtsstramningerne har klemt hans hjerne,« skrev en kommentator f.eks.

Og dermed illustrerer Kenny Rogers, hvad der ligner et amerikansk Dansk Folkeparti-syndrom. Dansk Folkeparti bliver ofte undermålt i meningsmålingerne, fordi respondenterne er flove over at indrømme, at de stemmer på partiet, og på samme måde er det sin sag i USA at erkende at være Trump-støtte.

Kendisvennerne dukker sig

I september sagde en af de mest berømte amerikanske fodboldspillere, Tom Brady, f.eks., at Donald Trump var »en personlig ven,« og at »det vil være godt for USA, hvis han blev præsident.« Siden har han forsøgt at ommøblere den udtalelse, så han på den ene side udtrykte sit venskab med Trump og sin støtte, men på den anden side ikke kom til at stå på mål for hver en trumpistisk tirade.

Eksemplet med Brady forklarer, hvorfor amerikanske kendisser har været så forbeholdne med at udtrykke deres støtte til Trump. For efter et langt liv i krydsfeltet mellem business og showbusiness – som promotor inden for alt fra boksning til Miss Universe, kasinoer til reality-TV – har Trump givetvis flere kendisvenner end de øvrige kandidater tilsammen, men vennerne tier. De skal ikke have klinket noget.

De få kendisser, som åbent har støttet Trump, er derfor den slags, som har forholdsvis lidt at tabe – enten fordi de i forvejen turnerer på højrefløjen, eller fordi deres renommé har været gennem flere gældssaneringer, og websitet Business Insider opgjorde for nylig den eksklusive kreds.

På listen finder vi bl.a. den tidligere bokser Mike Tyson, den tidligere basketballstjerne Dennis Rodman, skuespillerne Gary Busey, Charlie Sheen og Stephen Baldwin, musikerne Wayne Newton og Ted Nugent, showbryderne Hulk Hogan og Jesse Ventura, og reality-TV stjernen Willie Robertson fra »Duck Dynasty.«

Læg dertil Kenny Rogers, og så mangler vi egentlig bare skulderpuder, Tjernobyl, prinsesse Diana og Wham for at have noget, der ligner et portræt af 1980erne.

Kendisser med noget på spil har lyttet til Kenny Rogers’ »The Gambler,« hvor han med en kæk danglicisme synger: »Du skal vide, hvornår du skal holde kortene/ du skal vide, hvornår du skal folde kortene.«

Og for de fleste kendisser er Trump ikke en trumf.