Hvad dælen er Durban 2?

Danskerne interesserer sig ikke stort for FNs igangværende racismekonference, som ellers splitter verdens ledere. Mange ved end ikke, hvad den går ud på.

EU-landenes delegerede udvandrer under Ahmadinejads tale på konferencens første dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Mens verdens ledere diskuterer, om de skal deltage eller ikke deltage i FNs racismekonference – den såkaldte Durban 2 konference – så diskuterer den danske befolkning, om de overhovedet ved, hvad konferencen drejer sig om.

Ifølge en undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende, ved kun halvdelen af den danske befolkning, hvad Durban 2 konferencen går ud på.
62 pct. af danske mænd kan svare positivt på, at de ved, hvad ”hvad Durban 2 konferencen drejer sig om.” Blot 38 pct. af kvinderne kan svare bekræftende på samme spørgsmål. Og næsten dobbelt så mange ældre som unge ved, hvad det er for en konference, der i disse dage splitter verdenssamfundet.

Allerede inden FN-konferencen åbnede mandag morgen, havde Holland, Tyskland, Italien og Polen meddelt, at de boykottede konferencen.

Også USA, Canada, Australien og Israel har meldt fra, mens Danmark og de øvrige EU-lande deltager.

Udenrigsminister Per Stig Møller forsvarer Danmarks deltagelse med de forbedringer i konferencens sluterklæring, som det er lykkedes at komme igennem med.