Hvad bliver det til Gordon?

LONDON Lad befolkningen bestemme hvem der er den bedste leder og udskriv valg hurtigt. Sådan lød opfordringen fra oppositionsleder David Cameron, der er mere end ti procent bag premierminister Gordon Brown i meningsmålingerne.

David Cameron med sin hustru til det konservative landsmøde i dag. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Hvis David Cameron var rystende nervøs over at skulle tale til sit parti eller tanken om at der kan blive udskrevet valg om en uge, er han en formidabel skuespiller.
Da han onsdag eftermiddag gik på talerstolen for at styrke den konservative moral under partiets sidste årsmødedag i Blackpool, var han stenrolig og stemmen fast.

”Så hvad bliver det til, Gordon?,” råbte han til konservativ jubel.

Premierminister Gordon Brown har i den seneste uge nægtet at hverken be- eller afkræfte, at han går med spekulationer om at udskrive et hurtigt valg for at få folkets mandat bag sig, efter han overtog posten efter Tony Blair.

”Udskriv dog et valg og lad os høre befolkningens dom. Lad os høre, hvem vælgerne virkelig tror på kan give dem de ændringer, de længes efter,” tordnede Cameron til et ellevildt publikum af partitro tropper, der formentlig ikke har set så meget kampgejst hos en partileder siden Thatchers gulddage.

”Vi vil kæmpe i valget. Storbritannien vil vinde,” lovede Cameron, der talte i mere end en time.

”For to år siden stod jeg her og forklarede hvorfor jeg gerne ville lede dette parti. Nu står jeg her for at forklare hvorfor jeg gerne vil lede landet,” sagde han.

Cameron gennemførte den lange tale helt uden manuskript og appellerede til vælgerne om forståelse.

”Det bliver måske en smule rodet, men det bliver helt og aldeles mig,” sagde han og fortsatte med at forklare, at en omlægning af konservativ politik er nødvendig for at få fat i vælgerne igen.

”Vi kan ikke vinde, hvis ikke vi forstår, hvorfor Labour har fejlet,” formanede han.

Der var endda plads til et grin, da han forklarede, at han havde tjekket sig selv på websitet MySpace.

”Der er en side, der hedder David Cameron is a hottie,” forklarede han.

”Men den har altså kun 79 medlemmer.”

Efter en pause tilføjede han, at der også var en side med titlen ”Er jeg den eneste, der ikke kan lide David Cameron.”

Den side har flere end 300 medlemmer.

Hvis det er nogen refleksion af den britiske befolkning, er de konservative stadig i store problemer, hvis premierminister Brown vælger at udskrive lynvalg.

Læs i morgen i Berlingske Tidende om Camerons korstog