Hustru til Orlando-attentatmand kendte måske til angrebsplan

Anklagere går efter at tiltale hustru til Omar Mateen for medvirken til drab på 49 mennesker, skriver medier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Orlando. 29-årige Omar Mateen blev dræbt af politiet, efter at han i weekenden udførte en blodig massakre, der kostede 49 mennesker livet på en natklub for homoseksuelle i Orlando, Florida.

Men hans hustru risikerer nu at blive sigtet og senere tiltalt i sagen, skriver en række amerikanske medier.

Ifølge tv-stationen Fox News går anklagere efter at tiltale hende for medvirken til drab på 49 mennesker og medvirken til drabsforsøg på 53 personer.

Yderligere risikerer hun at sidde på anklagebænken, fordi hun ikke slog alarm til myndighederne.

Efterforskere fra FBI har afhørt hustruen siden søndagens massakre på natklubben Pulse. En kilde tæt på efterforskningen siger til Fox News, at hun kendte til Omar Mateens planer, men ikke gjorde noget for at forhindre blodsudgydelserne.

MSNBC skriver, at hun i løbet af afhøringerne har fortalt, at hun kørte ham rundt til forskellige steder, som han overvejede at udføre et angreb mod. Blandt mulighederne var angiveligt Disneys forlystelsespark i Florida.

Hun har selv fortalt, at hun var til stede, da Mateen købte våbnene, der blev brugt i massakren. Ifølge MSNBC's kilder forsøgte hun dog at tale sin mand fra at føre sine planer ud i livet.

En kilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at hun muligvis vil blive sigtet i sagen allerede onsdag amerikansk tid.

Det eneste bevis på ægteskabet mellem kvinden og Omar Mateen er ifølge Fox News et lånedokument fra 2013 og familiemedlemmer, der har oplyst til politiet, at de to var gift og forældre til en treårig søn.

/ritzau/