Hundredvis savnes efter kæntringsulykke på sø i DRCongo

500 mennesker var om bord på tre både, der sank i DRCongo mandag. Tirsdag var kun nogle få blevet reddet.

I marts 2014 omkom 251 mennesker i en færgekatastrofe på Albertsøen, der ligger på grænsen mellem DRCongo og Uganda. Her ses nogle af de pårørende til de mange omkomne. Scanpix/Michele Sibiloni/arkiv Fold sammen
Læs mere

Flere hundrede mennesker savnes, efter at tre fiskerbåde mandag kæntrede på søen Mai-Ndombe i den vestlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo).

Det frygtes, at mange af dem er druknet. Det rapporterer lokale medier tirsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ulykken fandt sted sent mandag nær byen Epulu, rapporterer radiostationen Radio Okapi.

Omkring 500 mennesker var om bord på en konvoj af tre skibe, der alle sank som følge af kraftig vind og voldsom regn. Det oplyser Didace Pembe, en lokal politiker i distriktet af samme navn som søen, Mai-Ndombe.

Tirsdag eftermiddag lokal tid var kun nogle få mennesker blevet reddet. Søgningen efter de mange savnede fortsætter, oplyser Didace Pembe.

Kæntringsulykker er ikke sjældne i DRCongo. I juli sidste år druknede mindst 27 mennesker, da en båd sank på floden Kasai. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I marts 2014 omkom 251 mennesker i en færgekatastrofe på Albertsøen, der ligger på grænsen mellem DRCongo og Uganda.

Der var omkring 300 mennesker om bord den overfyldte færge, da katastrofen indtraf. Mange af de døde var børn.

Der blev efterfølgende erklæret tre dages landesorg i DRCongo.

Overfarten på søer i Centralafrika kan blive en farefuld færd i hårdt vejr med høje bølger. Ulykker sker ofte med høje dødstal til følge, da der tit mangler redningsveste, og relativt få af passagererne er i stand til at svømme.

/ritzau/