Hundredvis af flygtninge er ankommet til Malmö

De svenske udlændingemyndigheder har de seneste dage modtaget mellem 300 og 350 flygtninge. Det er endnu uvist, om de alle kommer fra Danmark.

SVERIGE: En stor del af de flygtninge, der de seneste dage er kommet fra Tyskland til Danmark, er efter alt at dømme kommet videre til Sverige.

De seneste to dage har mellem 300 og 350 mennesker nemlig søgt asyl i Malmö, oplyser Migrationsverket i en e-mail til Berlingske Nyhedsbureau.

Den svenske pendant til Udlændingestyrelsen kan endnu ikke bekræfte, om alle asylansøgerne er kommet fra Danmark.

»Jeg kan ikke give bekræftede oplysninger om, hvorvidt alle kom fra Danmark eller andre steder,« skriver Migrationsverkets talsperson.

Men mange af de 1.238 flygtninge og migranter, der er ankommet til Danmark siden søndag, har tilkendegivet, at de vil videre til Sverige på grund af familierelationer.

Det fik mandag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at søge efter en aftale med de svenske myndigheder om fordelingen af flygtningene.

Men det er op til Danmark selv at beslutte hvordan flygtninge, der vil til vores svenske broderland, behandles, lød det fra det svenske justitsministerium tirsdag morgen.

»I går (mandag, red.) var den danske og den svenske regering i dialog, og her redegjorde Sverige for, hvordan det her fungerer. Sverige lukker ikke døren for nogen, der søger asyl. Men hvordan Danmark håndterer deres flygtninge er op til den danske regering at beslutte,« sagde Jonatan Holst, pressesekretær for den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

Migrationsverket oplyser, at det nu vil blive afgjort hvilket land, der skal behandle sagerne.

LÆS MERE