Hun fordømte ét oprør, men hyldede et andet. Demokrat beskyldes for dobbeltmoral

Kongresmedlem Cori Bush var hurtigt ude at fordømme optøjerne ved Kongressen. Nu hylder hun optøjer i et fængsel i Missouri blandt sine egne vælgere. Dobbeltmoralsk, lyder kritikken fra flere.

Demokraten Cori Bush er kommet i modvind, efter at hun har givet sin støtte til en gruppe indsatte, der har gjort oprør i det fængsel, hvor de afsoner deres dom. Billede er fra valgnatten, da Cori Bush vandt et sæde i Repræsentanternes Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael B. Thomas/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Kan man kritisere optøjerne ved Kongressen, mens man samtidig støtter optøjer blandt ens vælgere i et fængsel?

Den problemstilling står demokrat og kongresmedlem Cori Bush i, efter at hun i et tweet har støttet en gruppe fangers oprør i et fængsel i St. Louis i delstaten Missouri, hvor hun selv er valgt.

»Jeg ønsker at tale med mine vælgere i vinduet. Deres liv og deres rettigheder skal beskyttes,« skriver hun blandt andet i tweetet, hvor hun også citerer Martin Luther King Jr.s ord: »Optøjer er sproget for dem, der ikke bliver hørt.«

Cori Bush, der er en aktiv forkæmper for Black Lives Matter, beskyldes for dobbeltmoral, da hun tidligere har været ude at fordømme optøjer.

Hun skrev blandt andet efter episoden ved Capitol Hill, hvor hun selv var til stede i bygningen, at »vores land fortjener bedre«.

»For nøjagtigt en måned siden sagde du, at optøjer var farlige og en trussel mod demokrati,« tweetede en bruger ifølge Fox News:

»Godt at vide, at optøjer er OK nu.«

Fangerne gjorde oprør på baggrund af »en række bekymringer«. Blandt andet frygtede fangerne for deres sikkerhed i forbindelse med beskyttelse mod coronavirus.

De indsatte satte ild til bygningen, knuste flere ruder og kastede affald og stole ned på gaden foran fængslet, der ligger midt i byen. Optøjerne stod på i otte timer, før det lykkedes fængslet at stoppe oprøret.

Optøjerne blev beskrevet som »ekstremt voldelige«.

Cori Bush var til stede ved Capitol Hill, da Trump-tilhængere gik til angreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix.