Hugh Grant vidner i britisk avisskandale

Skandaleavisen News of the World fremstår ikke i et bedre lys efter rystende vidneudsagn i mandagens høring.

Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forældrene til en dræbt skolepige har mandag afgivet et rystende vidneudsagn om den britiske tabloidpresses værste sider. Også skuespilleren Hugh Grant vidnede i sagen mandag.

Beskederne, som skandaleavisen News of the World i al hemmelighed slettede fra skolepigens mobiltelefon, gav håb om, at hun fortsat var i live.

Bob og Sally Dowler var fattede men synligt berørte, da de i et retslokale i London vidnede i en offentlig undersøgelse af mediernes etik.

Høringen er blevet nedsat efter aflytningsskandalen på News of the World.

Sally Dowler beskrev i detaljer øjeblikket, da hun i foråret 2002 igen ringede til sin forsvundne datter Millys mobiltelefon.

Datterens mobilsvar havde været fyldt op og umulig at nå frem til, da noget uventet pludselig skete.

- Jeg ringede, og denne gang fungerede hendes mobilsvar, og jeg hørte hendes stemme. Jeg skreg til Bob, at hun har aflyttet sine beskeder, hun lever.

Avisen The Guardian kunne i sommer afsløre, at News of the World havde ansat en privatdetektiv, som aflyttede Milly Dowlers telefonsvarer og sågar slettede meddelelser i jagten på ny information.

Det gav Sally og Bob Dowler et falsk håb om, at deres datter, som senere blev fundet dræbt, fortsat var i live.

Guardians afsløring blev kulminationen på en skandale, som i efteråret har rystet det britiske samfund.

Højtstående politichefer har måttet tage deres af sted, og News of the World er lukket, men britiske politikere står i kø for at tage afstand til Rupert Murdoch.

En lang række kendte personer, som føler sig dårligt behandlet af tabloidpressen, er også indkaldt til at afgive forklaring i høringen.

Den første var skuespilleren Hugh Grant, som mandag afgav et langt og udførligt vidneudsagn på direkte tv.

Grant, som i efteråret har ført en særdeles offentlig kampagne mod skandalepressens optræden, præsenterede for første gang mistanker om, at hans telefon har været aflyttet - også af andre tabloidaviser end News of the World.

/ritzau/TT