Hugh Grant får erstatning for telefonaflytning

Den britiske skuespiller Hugh Grant har accepteret en »betydelig sum« i erstatning fra mediemogul Rupert Murdochs nu lukkede tabloidavis News of the World i en sag om telefon-hacking, skriver Reuters.

Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespilleren, som er en kritiker af Storbritanniens tabloidavis-kultur, vil donere pengene til »Hacked Off«, en gruppe der arbejder mod mediers indtrængen i menneskers privatliv.

- Hugh Grant har i dag indgået et forlig om erstatning for de ulovlige aktiviteter journalister og andre fra News of the World har udført gennem en årrække, siger skuespillerens advokat i en erklæring ifølge Reuters.

Hugh Grant var en af flere højtprofilerede personer, der i 2011 lagde sag an mod avisen for ulovlig telefonaflytning - en skandale, der betød, at avisen efterfølgende måtte dreje nøglen om.

- Har indgået hacking-forlig med NI (News International, red). 100 procent af pengene samt mere går til Hacked-Off. Lige i tide til jul, Rupert, skrev skuespilleren på sin Twitter-profil fredag, da forliget var indgået.

BNB/Reuters