Houston før og efter Harvey: Se orkanens forfærdelige hærgen

Videoen er fra Houston og viser de samme steder før og efter Harveys indtræffen.

 

Stormen Harvey, der ramte delstaten Texas fredag, fortsatte i nat sin voldsomme hærgen, der har medført hidtil usete oversvømmelser og skader.

Ifølge The New York Times har lokale myndigheder berettet om ti mulige dødsfald relateret til stormen. Mandag lå dødstallet på fem personer. Omfanget af skader forventes at stige, når redningsarbejderne får mulighed for at rydde gader og undersøge huse.

På tværs af et område, der huser millioner af mennesker og inkluderer USA's fjerdestørste by, er der endnu ingen, der har det fulde overblik over antallet af sårede, savnede, evakuerede og skader.

Og der kommer højest sandsynligt til at gå en rum tid endnu, før det bliver muligt for redningsarbejdet at komme igennem gader og stræder og blive klogere på skadernes omfang, vidner flere vejrprognoser om. TV2 VEJRETs prognoser viser blandt andre, at der til og med onsdag kan falde yderligere 400 millimeter regn i området.

»Prognoserne er dystre, fordi Harvey nærmest er gået i stå. Faktisk ser det ud som om, at uvejret i løbet af det kommende døgn igen langsomt vil bevæge sit centrum ud over havet. Det gør, at regnen igen intensiveres,« fortæller Danny Høgsholt, TV2 VEJRETs meteorolog til TV2.

Stormen har medført så katastrofale skader, at det kan tage flere år at komme sig. Det er »en af de største katastrofer, USA nogensinde har oplevet,« sagde Texas’ guvernør Greg Abbott mandag. Han advarede mod at få forhåbninger om, at ting vil gå tilbage til normalen, når stormen har lagt sig.

»Vi er nødt til at indse, at der vil være en ny normal tilstand, en ny og anderledes normal tilstand for denne region,« sagde han.

Også præsident Trump forventer, at det vil tage lang tid at komme sig ovenpå skaderne. Han sagde mandag, at det vil blive en »lang og vanskelig vej« mod genopbygningen af delstaten. Han besøger Texas tirsdag.

»Vi ser naboer, der hjælper naboer, venner, der hjælper venner, og fremmede, der hjælper fremmede. Vi er en amerikansk familie. Vi bliver ramt sammen, vi kæmper sammen og tro mig, vi overlever sammen,« lød det fra præsidenten, der tilføjede, at kongressen vil handle hurtigst muligt for at få styr på skaderne i kølvandet på stormen.

Brock Long, der er administrator af Federal Emergency Management Agency (FEMA), sagde mandag, at han forventer, at mere end 450.000 personer vil søge om føderal bistand.

»Vi bliver her flere år og hjælper jer med at komme ovenpå igen. Texas skal til at gå igennem en af de største genopbygningsmissioner, som nationen nogensinde har set,« lød det fra Brock Long. Ifølge administratoren er FEMA i gang med at få bragt to millioner liter vand og to millioner måltider til staten.