Hoteller i tunesisk turistby angrebet - mange dræbt af skud

Arkivfoto. Turister og lokale på stranden ved Sousse i Tunesien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et angreb på to turisthoteller i Tunesien har kostet adskillige mennesker livet, skriver flere internationale medier.

Det tunesiske indenrigsministerium oplyser ifølge Reuters, at mindst 28 er døde under angrebet.

Angrebet fandt sted i kystbyen Sousse, som er et populært rejsemål for turister, og Bravo Tours oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at der er op mod 200 danskere i området. Der er dog ingen meldinger om danskere blandt de dræbte.

Et af hotellerne er det femstjernede hotel Imperial Marhaba. Flere af de dræbte blev skudt ned på stranden uden for de to hoteller, oplyser udenlandske medier.

Sikkerhedskilder oplyser ifølge Reuters, at politiet har skudt og dræbt en formodet gerningsmand, som var bevæbnet med en Kalashnikov-riffel.

Det er endnu uvist, om angrebet på turisthotellerne i Tunesien har forbindelse til terrorangrebet i Frankrig, som ramte en fabrik i nærheden af den franske by Lyon fredag formiddag.

Her er en person blevet halshugget og flere er sårede, efter to gerningsmænd angreb fabrikken. De to mænd blev set ankomme til stedet med bannere med arabisk skrift.

Fransk politi har anholdt flere mulige gerningsmænd. Den ene anholdte var i forvejen kendt af det franske efterretningsvæsen, skriver lokalavisen Le Dauphine.