Hotel kollapset i jordskælv i Taiwan - 30 spærret inde

Mindst to er døde og flere end 100 kvæstet i jordskælv i Taiwan, oplyser en regeringsembedsmand.

The Tongshuai Hotel er skadet efter jordskælvet i Taiiwan. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Omkring 30 mennesker er tirsdag spærret inde i et hotel, der er styrtet sammen efter et jordskælv i byen Hua-Lien i det nordøstlige Taiwan.

Mindst to mennesker er fundet omkommet og over 100 er kvæstet i skælvet, siger landets premierminister.

»To mennesker blev desværre dræbt og 114 er ramt af lette eller sværere kvæstelser,« siger premierminister William Lai ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er ikke umiddelbart klart, om de omkomne befandt sig i det hotel, der er styrtet sammen.

Tirsdag aften kort før midnat blev regionen ramt af et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,4. Det oplyser Taiwans regering.

Lokale medier skriver ifølge nyhedsbureauet AFP, at omkring 30 mennesker er spærret inde i det sammenstyrtede Marshal Hotel.

Redningsmandskab arbejder på at befri de mennesker, der befinder sig under murbrokkerne, skriver lokale medier.

Et andet hotel i byen er også ramt af jordskælvet, meddeler brandvæsnet. Det er ikke umiddelbart klart, hvor alvorlige skaderne er. Det skriver AFP.

Ifølge samme medier er flere bygninger ødelagt af de kraftige rystelser. Også billeder på sociale medier viser omfattende ødelæggelser på bygninger og veje i området, rapporterer den britiske tv-station BBC.

Hundredvis af huse har ingen elektricitet, skriver nyhedsbureauet Central News Agency i Taiwan.

Skælvet ramte omkring 21 kilometer nordøst for Hua-Lien, 9,5 kilometer under jordens overflade, oplyser den amerikanske myndighed USGS, der blandt andet har til opgave at registrere styrken af jordskælv verden rundt.

Taiwan er i de seneste dage blevet ramt af flere jordskælv.

/ritzau/