Hospital vil undersøge svensk ministers død

Et kommende tv-program sår tvivl om svensk universitetshospitals behandling af Sveriges tidligere udenrigsminister Anna Lindh. Hun døde i 2003 efter et knivoverfald.

Karolinska Sygehuset i Stockholm har bedt den svenske socialstyrelse om at undersøge den behandling, som udenrigsminister Anna Lindh modtog, efter at hun i 2003 blev stukket ned og dræbt i et stormagasin. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLA TORKELSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kommende tv-program om knivdrabet på Sveriges tidligere udenrigsminister Anna Lindh sætter spørgsmålstegn ved den lægelige behandling, hun modtog på Universitetssygehuset Karolinska i Stockholm.

Anna Lindh var i september 2003 ude  og handle i stormagasinet NK i Stockholm, da hun blev overfaldet med en kniv.

Lindh var ved fuld bevidsthed efter hændelsen, og de første oplysninger gik på, at hun var blevet stukket i armen og ikke var kommet slemt til skade. Det viste sig imidlertid senere, at kniven havde ødelagt vitale blodkar i underlivet, og også leveren var beskadiget.

Efter overfaldet blev Anna Lindh kørt til Karolinska Sygehuset i Stockholm, hvor hun straks kom på operationsbordet.

Hun havde mistet store mængder blod på grund af indre blødninger og døde morgenen efter.

I et kommende tv-program på den svenske kanal TV 4 sættes der spørgsmålstegn ved, om lægerne på Karolinska gav Anna Lindh den rette behandling for hendes skader.

Det har fået hospitalet til at gennemgå ministerens journal, som ifølge Karolinska imidlertid ikke giver grund til bekymring.

Alligevel har hospitalets ledelse besluttet at bede den svenske socialstyrelse om at foretage en uvildig undersøgelse af forløbet.

- Da hændelsen er af meget stor national og historisk betydning, er det vigtigt at forebygge rygtespredning, og vi mener derfor, at Socialstyrelsen bør gennemføre en undersøgelse af Anna Lindhs behandling, skriver Karolinska Sygehuset i sin anmodning til styrelsen.

Den 31-årige Mijailo Mijailovic afsoner livstid for drabet på Anna Lindh.

/ritzau/TT