Homo-datingapp får hug for at dele brugeres hiv-oplysninger

Grindr, der henvender sig til homoseksuelle mænd, kalder deling af hiv-data med selskaber industripraksis.

Appen Grindr henvender sig primært til homo- og biseksuelle mænd. Reuters/Bruno Domingos/arkiv Fold sammen
Læs mere

Dating-appen Grindr er kommet i modvind efter at have delt information om brugernes hiv-status med to virksomheder, der står for at opdatere appens software.

Teknologichefen hos Grindr, der primært henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, kalder delingen af data for »industripraksis«.

Han siger samtidig, at der bliver taget skridt mod at beskytte folks privatliv.

»Som et selskab, der hjælper LGBTQ-samfundet (bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers, red.), forstår vi følsomheden omkring offentliggørelse af hiv-statusser,« siger teknologichef Scott Chen.

»Vores mål er og har altid været at sikre brugernes sundhed og sikkerhed over hele verden.«

Grindr-appen viser andre brugere, som er i nærheden, og lader brugerne kontakte hinanden.

Appen giver også mulighed for at dele brugerens hiv-status samt oplysning om, hvornår vedkommende senest er blevet testet.

Forskere er bekymrede for, at sundhedsoplysninger sammen med blandt andet adresse og e-mailadresse kan føre til, at folk bliver identificeret.

Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for den enkeltes rettigheder på internettet, kalder Grindrs svar for »skuffende«.

Grindr oplyser, at det bruger de to selskaber Apptimize og Localytics til at teste og validere sin platform. Data, som Grindr deler med selskaberne, kan derfor omfatte brugernes hiv-status eller placering, lyder det.

Grindr forklarer videre, at følsomme data krypteres, når de sendes, ligesom at partnerselskaber er under strege kontraktbetingelser for at holde dataene sikre og fortrolige.

»Grindr har aldrig og vil aldrig sælge personlige, identificerbare brugeroplysninger - især ikke data om hiv-status eller seneste test - til tredjeparter eller annoncører,« siger Scott Chen.

Han påpeger dog, at Grindr er en offentlig platform, hvilket man skal huske på, når man beslutter at oprette en profil.

/ritzau/AFP