Hollywood-komedie trues med »11. september«-terror i biografer

New York-premieren aflyst efter trusler mod biografer, der viser filmen. Skuespillere aflyser pressebegivenheder.

Filmens to hovedrolleindhavere Seth Rogen (midt) og James Franco (th) har aflyst presseoptrædender i forbindelse med filmens premiere. Pressefoto fra filmen: Ed Araquel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York-premieren på den omstridte Hollywood-film 'The Interview' er blevet aflyst af den biograf, der torsdag skulle vise filmen for første gang i den amerikanske storby.

Aflysningen sker, efter at en hackergruppe, der kalder sig Guardians of Peace (GOP), Fredens Vogtere på dansk, tirsdag udsendte terrortrusler mod biografer, der har planlagt at vise filmen, og biografgængere, der har tænkt sig at se den, skriver NPR.

»Vi vil tydeligt vise jer - på tidspunkter og steder, hvor 'The Interview' vises, inklusiv premieren - hvor bitter en skæbne, de der laver sjov med terror er forudbestemt til at få,« siger GOP og fortsætter:

»Verden vil være fyldt med frygt. Husk 11. september.«

Beskeden er lagt ud på sitet Pastebin og følges op med en advarsel til folk, der bor i nærheden af biografer om at holde sig på sikker afstand.

Biografkæde aflyser visninger

Sony vil ikke trække filmen tilbage, men har givet biografer tilladelse til at vælge ikke at vise filmen, skriver CNN.

Mindst én biografkæde, Carmike, har aflyst visninger af filmen. Biografselskabet er et af USAs største og har biografer i 37 delstater.

Før aflysningen af filmen var det planen, at New Yorks politi skulle være til stede under premieren.

Snigmord på Nordkoreas leder

Guardians of Peace har i løbet af december systematisk offentliggjort hackede interne mails fra Sony, der står bag filmen. De hackede mails har blandt andet har afsløret kendte skuespilleres dæknavne på hoteller og ledende Sony-medarbejderes pinlige kommentaterer om bl.a. skuespillerinden Angelina Jolie.

Filmen, der er i centrum for hele balladen, handler om planlægningen af et snigmord på Nordkoreas leder Kim Jong-un og har skuespillerne Seth Rogen og James Franco i hovedrollerne. De to skuespillere har aflyst alle kommende pressebegivenheder i forbindelse med filmen, skriver Buzzfeed, som havde planlagt en begivenhed med de to.

Ifølge CNN og flere andre amerikanske medier kan hackergruppen tilsyneladende spores tilbage til Nordkoreas utilfredshed med filmen, der får landsdækkende amerikansk premiere i juledagene. Den danske premiere er efter planen sat til et foråret 2015.