Hollands regeringschef kalder Tyrkiets sanktioner bizarre

Mark Rutte finder det mærkeligt, at Tyrkiet sanktionerer Holland. Han føler Holland har mere ret til vrede.

»Jeg finder det dybt mærkeligt, at Tyrkiet taler om sanktioner, når man må konstatere, at vi har gode grunde til at være meget vrede over det skete i denne weekend,« siger Hollands premierminister, Mark Rutte. Reuters/Dylan Martinez Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retten til at være rigtig sur tilhører Holland. Det mener i hvert fald landets premierminister, som ikke forstår Tyrkiets reaktion på de seneste dages strid.

Tyrkiet har afbrudt diplomatiske forbindelser på højeste niveau, ved at slå fast at Hollands ambassadør ikke skal vende tilbage til landet.

Hollands regeringschef undrer sig.

- Jeg finder det dybt mærkeligt, at Tyrkiet taler om sanktioner, når man må konstatere, at vi har gode grunde til at være meget vrede over det skete i denne weekend, siger Mark Rutte.

Tyrkiets beslutning er dog ikke så slem, tilføjer han.

To tyrkiske ministre har forsøgt at nå til Holland for at holde møder med tyrkiske vælgere.

Regeringen i Ankara har været på turné i flere EU-lande. Den ønsker at vinde støtte til en ændring af landets forfatning. Der er folkeafstemning i Tyrkiet i april.

Lørdag besluttede Tyrkiets familieminister at tage bilen til Rotterdam, da Tyrkiets udenrigsminister var blevet nægtet at lande sit fly.

I Rotterdam blev hun stoppet af hollandsk politi, som bad hende forlade landet.