Hollandes popularitet stiger efter terrorattentater

En uge efter angrebet mod Charlie Hebdo har den franske præsident Francois Hollande fået sin bedste meningsmåling i halvandet år. Han får generelt stor ros for sin håndtering af angrebene i Paris.

Foto: ERIC FEFERBERG. Præsident Hollande arm i arm med andre statsledere
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Den franske præsident Francois Hollande får stor ros for sin håndtering af de tragiske hændelser i Paris i sidste uge, hvor 17 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der kulminerede med to gidseltagninger i Paris få dage efter. Medier og analytikere har rost præsidentens måde at tackle de svære dage på, og den opfattelse synes vælgerne at dele.

I hvert fald har præsidenten fået sin bedste måling i halvandet år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en måling, hvor respondenterne skal bedømme præsidentens evne til at udføre sit job, får han opbakning fra 34 procent - før angrebene lå tallet på 24 procent.

Det samme skete tilbage i USA i 2011, hvor George W. Bush nød allerstørst opbakning i månederne efter angrebet mod World Trade Center 11. september 2001. Her var det hele 92 procent af befolkningen, der mente, at han gjorde et godt stykke arbejde i de såkaldte approval-ratings, man opererer med i USA.

Francois Hollande får blandt andet ros for at haste hen til Charlie Hebdos redaktionslokaler kort efter angrebet, ligesom han førte an i det gigantiske optog, der udspillede sig i Paris i søndags, hvor verdens ledere marcherede i sympati med ofrene for angrebene.

Hollandes parti, Parti Socialiste, får ligeledes medvind i målingen, hvor de nu nyder større opbakning end Marine Le Pen og hendes højreorienterede parti, Front National, der derimod kritiseres for at have været usynlige i kølvandet på angrebene.