Hollande vil ikke diskutere sit privatliv

Den franske præsident nægter at besvare spørgsmål om, hvorvidt hans kæreste stadig er Frankrigs førstedame, efter han er blevet beskyldt for utroskab.

Det franske ugeblad Closer beskyldte i sidste uge præsidente Hollande for at have været sin kæreste, journalisten Valerie Trierweiler (th.), utro med skuespillerinden Julie Gayet. Selv om de fremmødte journalister tirsdag spurgte ind til, om Valerie Trierweiler stadig er Frankrigs førstedame, fik de ikke noget svar. Fold sammen
Læs mere
Foto: REGIS DUVIGNAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Den franske præsident, Francois Hollande, afviste tirsdag ved et pressemøde at kommentere sit privatliv og beskyldningerne om, at han har en affære med en kendt skuespillerinde.

Det franske ugeblad Closer beskyldte i sidste uge præsidenten for at have været sin kæreste, journalisten Valerie Trierweiler, utro med skuespillerinden Julie Gayet. Selv om de fremmødte journalister tirsdag spurgte ind til, om Valerie Trierweiler stadig er Frankrigs førstedame, fik de ikke noget svar.

Dog fortalte Hollande, at han vil definere hendes status, inden han i næste måned besøger USA.

»Alle kan i deres privatliv møde prøvelser. Det er tilfældet for os. Disse er smertefulde øjeblikke. Men jeg har et princip, og det er, at privatlivet bør behandles privat, og at man respekterer hver persons fortrolighed,« sagde præsidenten ifølge Reuters på tirsdagens pressemøde.

Valerie Trierweiler har siden fredag ligget på hospitalet, men det er endnu ikke blevet klarlagt, om indlæggelsen har sammenhæng med beskyldningerne om utroskab.

Closer bragte blandt andet billeder af en scooterkørende præsident, som angiveligt skulle være på vej til og fra natlige stævnemøder med den franske skuespillerinde.

»Dette er hverken stedet eller tidspunktet til at diskutere det her. Hvis jeg ikke svarer på nogen spørgsmål om dette emne i dag, gør jeg det inden mit besøg i USA,« sagde Hollande til de fremmødte journalister.