Hollande uddeler fortjenstmedaljer til betjente

Den franske præsident talte opmuntrende og landsfaderligt til nationen ved en mindehøjtidelighed for de tre betjente, der blev dræbt ved sidste uges attentater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: De tre politibetjente, der sidste uge blev dræbt ved attentater i og omkring Paris, blev tirsdag hædret ved en mindehøjtidelighed ved politiets hovedkvarter i Paris. Den franske præsident Francois Hollande holdt tale og uddelte den såkaldte æreslegion, der er en fransk fortjenstmedalje, som uddeles til personer, der har tjent den franske republik med en ekstraordinær indsats. Det skriver Le Figaro.

Betjentene er Franck Brinsolaro, 49 år, og Ahmed Merabet, 40 år, som blev dræbt ved onsdagens terrorangreb mod magasinet Charlie Hebdo, samt Clarissa Jean-Philippe, 27 år, der torsdag blev dræbt i Montrouge af Amedy Coulibaly, manden bag drabene på de fire jøder.

Ved mindehøjtideligheden placerede Francois Hollande fortjenstmedaljer på kisterne, hvorefter han stod med bøjet hoved et par sekunder.

Desuden holdt han tale, og han sagde blandt andet, at det er takket være politiet, at Frankrig stadig står oprejst.

»Jeg udtrykker min taknemmelighed og stolthed,« sagde han.

Endvidere gav præsidenten udtryk for, at de tre dræbte betjente udførte deres mission med mod, tapperhed og værdighed.

»De er døde for, at vi fortsat kan leve i frihed,« sagde Francois Hollande.

Ved ceremoniens afslutning gik præsidenten, den franske indenrigsminister og den franske premiereminister bag ved optoget, mens politiets orkester spillede og klokker fra Notre Dame kimede i baggrunden.

I Jerusalem er der også tirsdag en begravelsesceremoni for de fire jøder, der blev dræbt under gidseldramaet i det østlige Paris fredag. Flere tusinde er mødt op, heriblandt mange franskmænd.

I næste uge vil den franske præsident, Francois Hollande, desuden lede en national hyldest til de dræbte, skriver Le Figaro.