Hollande taler under gidseldrama: »Jeg har tiltro til jer«

Frankrigs præsident, Francois Hollande, holder en tale til nationen, mens et gidseldrama udspiller sig lige uden for Paris. Frankrig er udsat for en prøvelse med det værste angreb i 50 år, siger præsidenten.

Foto: ETIENNE LAURENT. Den franske præsident, Francois Hollande.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Mens mindst en person holdes som gidsel i Dammartin-en-Goële nordøst for Paris, holder den franske præsident, Francois Hollande, en tale til nationen:

»Frankrig er udsat for en prøvelse. Det er det mest alvorlige angreb i 50 år. Frankrig er i chok over at gerningsmændene endnu ikke er fanget, og det siger jeg, mens aktionen er i gang,« siger Hollande på et pressemøde i indenrigsministeriet transmitteret direkte på tv og tilføjer:

»Jeg har tiltro til jer. Jeg har tiltro til vores land. Det har vist sin evne til at holde sammen.«

Frankrigs indenrigsministerium har bekræftet, at det næsten med sikkerhed er de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, der også står bag gidseldramaet lidt uden for hovedstaden. Det skriver Le Monde.

De franske myndigheder har i lang tid vidst, at der var en alvorlig terrortrussel, påpeger Francois Hollande i sin tv-transmitterede tale til nationen:

»Der har flere gange været forsøg på attentater, som heldigvis ikke er blevet realiseret. Nu vil vi gøre alt for at sikre sikkerheden for vores indbyggere,« siger præsidenten.

Han påpeger, at man må »handle på et europæisk plan« og bekræfter, at der søndag vil blive afholdt et møde med indenrigsministre fra flere lande - herunder både fra Europa og USA - om terrortruslen.

»Frankrig er en stat, en styrke, en garanti. Det er en stat med embedsmænd, der handler på vegne af borgerne, idet de forsøger at løse missionen. I dag ser vi klart deres anvendelighed: Politi, militær og dommere giver borgerne sikkerhed, svar og hjælp,« siger Hollande.

12 personer blev dræbt ved terrorangrebet onsdag mod satiremagasinet Charlie Hebdo, som efterfølgende udløste en intens politijagt efter gerningsmændene, der nu på tredje døgn fortsat er på fri fod.