»Hold nu kæft, mand!« Biden og Trump hamrede løs på hinanden i vild TV-duel

I nat tørnede Donald Trump og Joe Biden for første gang sammen i en TV-duel. Det blev et rodet show, som USA aldrig har set mage.

 
I klippet hører man, hvordan Joe Biden beder præsidenten om at »holde kæft«. Video: CNN. Fold sammen
Læs mere

Det var en usædvanlig affære.

Joe Biden og Donald Trump svinede i nat hinanden til i en rodet og kaotisk TV-debat.

Præsidenten forsøgte konstant at afbryde Joe Biden under debatten. Og Joe Biden svarede usædvanligt hårdt igen:

»Hold nu kæft, mand!« sagde Joe Biden blandt andet undervejs.

»Det er svært at få et ord indført med den her klovn.«

I Ohio krydsede de to præsidentkandidater klinger for første gang inden valget 3. november. I løbet af 90 minutter debatterede de emner som coronavirus, økonomi og volden i de amerikanske byer.

»Du er den værste præsident, USA nogensinde har haft,« sagde Joe Biden blandt andet i et usædvanligt hårdt angreb mod præsidenten.

»Han har ingen plan for hverken sundhed eller noget som helst andet,« sagde Joe Biden om Donald Trump.

Her er et par af højdepunkterne i en beskidt debat fyldt med afbrydelser:

Fox News-værten Chris Wallace prøver at holde styr på nattens debatører. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL.

Socialist-beskyldninger

Donald Trump beskyldte undervejs i debatten flere gange Joe Biden for at ville gennemføre »socialistisk« politik og for at være kontrolleret af den »ekstreme venstrefløj«. Han beskyldte Joe Biden for ikke at tage afstand fra de personer fra venstrefløjsnetværket Antifa, som har begået vold og hærværk i forbindelse med Black Lives Matter-demonstrationer i løbet af de seneste måneder.

Igen og igen forsøgte Donald Trump at fortælle vælgerne, at der vil være mere vold og flere voldelige protester, hvis de vælger Joe Biden.

»Nogen må gøre noget ved Antifa og venstrefløjen,« sagde Donald Trump.

»Antifa er en idé, ikke en organisation,« svarede Joe Biden.

Skattepapirer

Tidligere i denne uge bragte The New York Times en artikel, der beskriver, hvordan Trump kun betalte 750 dollar i føderal indkomstskat i både 2016 og 2017, efter at han i en årrække havde meldt om store tab i sine forretningsaktiviteter.

I nat påstod Trump, at han har betalt »millioner af dollar« i skat i både 2016 og 2017. Han har tidligere kaldt afsløringen »fake news«.

Trump siger, at han betalte »millioner af dollar« i skat i de pågældende år, men fortæller, at han samtidig udnyttede skattereglerne, fordi han som ejendomsudvikler »ikke ønsker at betale skat«.

Præsident Donald Trump under nattens debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scott Olson/AFP/Ritzau Scanpix.

Coronavirus

Joe Biden gik i hårde angreb på Donald Trumps håndtering af coronakrisen. Biden kiggede direkte i kameraet og mindede vælgerne om, at 200.000 amerikanere er døde med covid-19.

»Det her er manden, som i påsken sagde, at virussen ville forsvinde, og at det kunne hjælpe at injicere blegemiddel

»Det var sarkastisk, og du ved det,« sagde Donald Trump.

Biden fortsatte med at angribe Trump for tidligere i coronaforløbet at have udtalt til journalisten Bob Woodward, at han udmærket vidste, hvor dødelig virussen er.

Donald Trump forsvarede sin beslutning om ikke at beordre yderligere nedlukninger.

»New York er som en spøgelsesby,« sagde Donald Trump. »Vil den nogensinde vende tilbage, som vi kender den?« spurgte præsidenten og kritiserede byens demokratiske ledelse for at have lukket for meget ned.

Højesteret

Nattens første emne var USAs højesteret og Trumps nominering af den konservative Amy Coney Barrett som ny højesteretsdommer efter det afdøde liberale ikon, Ruth Bader Ginsburg.

Donald Trump lagde ud med at fortælle, hvorfor han anser Barrett som en god kandidat, hvorefter Biden gentog, at valget af en ny højesteretsdommer først bør finde sted efter præsidentvalget 3. november.

Biden mindede samtidig om, at både sundhedsreformen Obamacare og »Roe mod Wade«-afgørelsen, der i 1973 sikrede kvinder i USA retten til abort, er på spil med et eventuelt valg af Barrett.

Melania Trump står sammen med præsident Trump, mens den demokratiske kandidat, Joe Biden, omfavner sin kone Jill Biden. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL.