Højesteret i Arkansas bremser to henrettelser i 11. time

Over 8000 migranter blev samlet op i Middelhavet i påsken, Højesteret i den amerikanske delstat Arkansas har stoppet to henrettelser, få timer før de skulle være gennemført mandag, og argentinske fodboldfans skubber en af sine egne i døden. Få overblikket over nattens historier her.

Henrettelserne af Bruce Ward (højre) og Don Davis (venstre) er blevet bremset i sidste øjeblik. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Over 8000 migranter blev samlet op i Middelhavet i påsken

Besætningerne på redningsskibe i Middelhavet har arbejdet uophørligt i påskedagene for at forhindre tusindvis af migranter i at drukne på deres færd i ofte skrøbelige både over farvandet mellem Nordafrika og Europa.

I alt er flere end 8000 personer blevet samlet op ifølge FN's flygtningehøjkommissariat, UNCHR, skriver nyhedsbureauet NTB.

Totalt er 8300 personer reddet, mens otte migranter, blandt dem en gravid kvinde, er bekræftet omkommet. Det oplyser Carlotta Sami, der er talskvinde for FN's flygtningekontor.

Menneskesmuglere udnyttede vindstille vejr fredag, lørdag og søndag til at sende mange både ud på havet. De fleste stævnede ud fra Libyen med retning mod Italien.

Den maltesiske organisation Moas oplyser, at deres redningsskib Phoenix ikke har haft plads til alle de flygtninge i gummi- og træbåde, som fartøjet har observeret de seneste dage.

- De venter fortsat på, at hjælp skal nå frem, og vi mangler ord, skriver organisationen på Twitter om situationen.

Moas tilføjer, at mandskabet på skibet har arbejdet 40 timer i træk med rednings- og krisehåndtering.

Det norske fartøj Siem Pilot reddede alene søndag i syv aktioner over 800 migranter.

Ifølge Den Internationale Organisation for Migration er næsten 32.000 migranter ankommet til Europa via Middelhavet alene i 2017.

Flere end 650 er enten omkommet eller meldt savnet, skrev Reuters lørdag.

Læger Uden Grænser deltager også i redningsindsatsen. Organisationens to skibe samlede fredag omkring 1000 flygtninge op.

Hovedparten af de reddede migranter bliver overført til skibe fra den italienske kystvagt, som derefter sørger for at bringe dem i sikkerhed i Italien.

/ritzau/

Højesteret i Arkansas bremser to henrettelser i 11. time

Henrettelserne af Bruce Ward (højre) og Don Davis (venstre) er blevet bremset i sidste øjeblik. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT .

Højesteret i den amerikanske delstat Arkansas har stoppet to henrettelser, få timer før de skulle være gennemført mandag.

Beslutningen om at stoppe henrettelserne blev truffet, efter at en føderal appeldomstol ellers havde godkendt delstatens planer om at gennemføre otte henrettelser i løbet af 11 dage.

Med fire dommerstemmer mod tre besluttede den højeste retsinstans i Arkansas at bremse henrettelserne af Don Davis og Bruce Ward, der begge har tilbragt mere end 20 år på dødsgangen dømt for drab.

De to dødsdømtes advokater har anmodet om at få henrettelserne bremset på grund af deres klienters mentale tilstand.

Fredag besluttede en dommer i delstaten Arkansas at stoppe planerne om otte henrettelser, der alle skulle gennemføres i løbet af 11 dage.

Det skete, fordi medicinalselskabet bag en af de tre medikamenter i den dødelige injektion havde bedt den føderale dommer om at gribe ind, fordi lægemidlet ikke var lavet med henblik på henrettelser.

Den beslutning er siden blevet omstødt ved en appeldomstol i St. Louis. Appeldomstolens beslutning ændrer dog ikke ved højesterets afgørelse, hvilket mandag betød, at de to henrettelser blev bremset.

Det oplyser statsadvokaten i Arkansas mandag.

/ritzau/Reuters

Argentinske fodboldfans skubber en af sine egne i døden

En argentinsk fodboldfan døde mandag af de kvæstelser, han pådrog sig, da en ophidset gruppe tilskuere skubbede ham ned fra en tribune.

Gerningsmændene troede fejlagtig, at der var tale om rivaliserende tilhænger.

Hændelsen fandt sted under et lokalopgør lørdag i byen Cordoba mellem klubberne Belgrano og Talleres.

Den 22-årige Emanuel Balbo styrtede fem meter ned, viser videooptagelser.

Forinden havde Balbo være i skænderi med en mand, som han beskyldte for at være ansvarlig for sin brors død i en trafikulykke i 2012, fortæller Balbos far til en tv-station.

Andre tilskuere fortæller, at manden reagerede ved at råbe, at Belgrano-tilhængeren Balbo i virkeligheden var fan af Talleres.

Det fik mængden til at gå til angreb på Balbo. Han forsøgte at komme væk, men blev skubbet ud over kanten af tribunen.

I faldet pådrog han sig svære hovedskader. Mandag erklærede lægerne på et lokalt hospital ham for død. Det fremgår af en meddelelse fra klubben mandag.

Det argentinske fodboldforbund forlanger de ansvarlige stillet til ansvar og retsforfulgt.

En lokal politikommissær oplyser, at fire personer er anholdt i forbindelse med angrebet. Offentlig anklager Liliana Sanchez vil forsøge at få de mistænkte tiltalt for drab.

En argentinsk ngo - Salvemos al Futbol (lad os redde fodbolden, red.) - oplyser, at flere end 40 mennesker er blevet dræbt i fodboldrelaterede voldeligheder i Argentina siden 2013.

/ritzau/AFP