Høhø-navn stiller by i dilemma

Hvis man har et lummert navn, man gerne vil undgå, skal man aldrig lytte til internettet.

På denne adresse i Fort Wayne skal den nye kommunale bygning ligge. Navnet er endnu usikkert, selvom internettet har talt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Google Maps
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikerne i amerikanske by Fort Wayne er kommet i en uventet klemme, efter de besluttede sig for gennemføre en internetafstemning om hvilket navn, de skal give en ny kommunal bygning.

Måske lyder det ikke som den mest ophidsende afstemning i verden. Men Fort Wayne har en afdød borgmester, hvis navn har gjort afstemningen til et hit på nettet.

Tusinder af netbrugere er strømmet til www.feedbackfortwayne.org for at gøre deres for at få bygningen opkaldet efter manden, der var borgmester i Fort Wayne af to omgange mellem 1934 og 1954.

Hvorfor?

Fordi borgmesteren hed Harry Baals.

Prøv at udtale det på engelsk, hvis du stadig er i tvivl.

I skrivende stund har forslaget "Harry Baals Government Center" fået 7.305 stemmer. Det er foreløbigt 14 gange flere end det næstmest populære, "Anthony Wayne Government Center". Og det langhårede forslag har mildest talt monentum i afstemningen.

Alligevel ender de lokale politikere nok med at underkende deres egen afstemning. Viceborgmester Beth Malloy siger til den lokale avis The Journal Gazette, at bygningen formentligt ikke får lov til at hedde "Harry Baals Government Center".

- Vi vil ikke tage en beslutning, der siger dårligt ud, siger hun.

Harry Baals har tidligere fået opkaldt en gade i Fort Wayne efter sig. "Harry Baals Drive", var navnet på en gade, indtil myndighederne blev trætte af vittighederne og omdøbte den til "H. Baals Drive".

En af den afdøde borgmesters efterkommere - 51-årige Jim Baals - har boet i Fort Wayne hele sit liv og er uforstående overfor byens manglende lyst til at mindes Harry Baals.

- Han var en vidunderlig borgmester. Jeg kan ikke se hvad problemet er, siger Jim Baals til The Journal Gazette.

Harry udtalte sit efternavn navn "Balls". Hans efterkommere foretrækker udtalen "Bales".