Hjerteanfald sendte Bernie Sanders på hospitalet

Den amerikanske senator oplyser, at han har det "storartet" efter at være blevet udskrevet fra hospitalet.

Senatoren Bernie Sanders kalder sig demokratisk socialist. Han er ikke valgt som demokrat, men som uafhængig. (Arkivfoto) Saul Loeb/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Las Vegas. Da den amerikanske senator Bernie Sanders, som kæmper om at blive Demokraternes præsidentkandidat, blev indlagt tirsdag, var det fordi, han havde haft et hjerteanfald.

Det bekræfter læger fredag amerikansk tid, efter at Sanders er blevet udskrevet fra et hospital i Las Vegas.

I en udtalelse fra sit kontor oplyser den 78-årige Bernie Sanders, at han har det "storartet".

- Senator Sanders blev diagnosticeret med et myokardieinfarkt (en blodprop i hjertet, red.), oplyser Bernie Sanders' læger i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

- To stenter blev indopereret i en blokeret hjertearterie i rette tid. Alle andre arterier var normale.

En stent er et kort, perforeret metalrør.

- Hans hospitalsophold var udramatisk, og der er sket gode fremskridt, oplyser lægerne videre.

Bernie Sanders måtte indstille sin valgkampagne og aflyse en planlagte række møder og taler, da han tirsdag blev indlagt med smerter i brystet.

Sanders meddelte 19. februar, at han vil forsøge at vinde nomineringen som Demokraternes kandidat til præsidentvalget i november 2020.

Bernie Sanders forsøgte også i 2016 at blive Demokraternes præsidentkandidat, men tabte nomineringen til Hillary Clinton.

Han er senator fra delstaten Vermont. Han er ikke valgt som demokrat, men som uafhængig.

Sanders kalder sig demokratisk socialist. Han fremhævede under sin valgkamp i 2016 Danmark som et land, USA bør bestræbe sig på at efterligne.

Særligt Danmarks velfærdsstat er ifølge Bernie Sanders forbilledlig.

Hidtil har tidligere vicepræsident Joe Biden haft en solid føring blandt de demokratiske kandidater i langt de fleste stater.

Biden har et forspring på godt ti procentpoint, når man måler på landsplan. Her står Biden til 30 procent, og senator Elizabeth Warren til knap 20, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Men Warren har gennem de seneste uger langsomt bevæget sig opad i målingerne. Det er mest sket på bekostning af Bernie Sanders, som på landsplan har 16,6 procent af de demokratiske vælgere bag sig.

/ritzau/