Hjemløse får Los Angeles til at erklære undtagelsestilstand

I Los Angeles stiger antallet af hjemløse forsat, og det har fået borgmesteren til at erklære undtagelsestilstand på området. Der skal straks investeres i boliger, lyder planen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmesteren i Los Angeles har erklæret undtagelsestilstand på grund af de ekstremt mange hjemløse i byen, rapporterer CNN.

Byrådet opfordrer til, at der bruges 100 millioner dollar på at afhjælpe det voksende problem. Der mangler især billige boliger og akut husly til de mange, der står uden tag over hovedet, lyder meldingen.

Borgmester Erik Garcettis beskriver situationen som »uden fortilfælde«.

»Vi forstår alle, hvor hurtigt den her situation skal håndteres, og hvad der er på spil,« siger Garcetti ifølge CNN og forsætter:

»Jeg bifalder Los Angeles’ byråd for dets indsats i øremærkningen af en nødvendig indledende investering, der hjælper med at lancere min omfattende plan for at tackle problemet med hjemløse.«

Siden Erik Garcetti tiltrådte som borgmester for to år siden, er andelen af hjemløse i Los Angeles steget med 12 procent, skriver CNN. Det estimeres, at der er 25.000 hjemløse i Los Angeles på nuværende tidspunkt.

Ud over at byrådet foreslår, at der skal bruges 100 millioner dollar på området, opfordrer borgmester Gercetti til en yderligere årlig indsats på 100 millioner dollar til at finansiere permanente boliger til de hjemløse og oprette en fond, der kan afhjælpe problemet.

Allerede mandag meldte borgmesteren ud, at byen frigør 13 millioner dollar i de kommende måneder til at hjælpe nogle af de hjemløse, der i dag bor på gaden.