Hjalp han med at bortføre Natascha Kampusch?

En østrigsk mand, der tidligere har sagt, at han mødte Natascha Kampusch i kidnapperens hus, mens hun blev holdt fanget, skal for retten i August.

NataschaKampusch og Wolfgang Holzapfel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havde Wolfgang Priklopil en makker, da han kidnappede den dengang 10-årige Natascha Kampusch i 1998?

Det er spørgsmålet, som en dommer i Wien skal tage stilling til i august, hvor Priklopils ven Ernst Holzapfel skal for retten, skriver østrigske medier.

Ernst Holzapfel nægter sig skyldig i anklagerne, men har tidligere sagt, at han så Natascha Kampusch i Priklopils hus i 2006, mens hun stadig blev holdt fanget. Han siger dog, at han ikke vidste, hvem hun var.

Anklageren finder det også besynderligt, at Wolfgang Priklopil ringede til Ernst Holzapfel lige efter Natascha Kampusch var flygtet fra sin vinduesløse celle under garagen i huset. Et par timer senere begik kidnapperen selvmord.

Sagen om Natascha Kampusch er blevet genåbnet, efter en intern efterforskning konkluderede at adskillige spor i sagen var blevet ignoreret af de østrigske myndigheder.

Natascha Kampusch har selv fortalt, at Priklopil handlede alene i kidnapningen af hende, men at hun er glad for, at sagen er blevet genåbnet.

Den nu 22-årige pige udgiver en selvbiografi i september, og en film om hende rammer biograferne i 2012.

Sagen mod Ernst Holzapfel starter 30. august.