»Hillary var gift med en skiderik. Hun får min stemme«

Man skal passe på med stereotyper, for de kan spærre for at se virkeligheden, som den faktisk er. Nu har jeg to gange oplevet, at mine egne fordomme om Donald Trumps vælgere har vist sig at være fejlagtige. Og i går gentog jeg fejltagelsen.

Foto: Ethan Miller

Den store dame ved siden af mig i baren i Las Vegas var som skåret ud af en dårlig karikaturtegning af den republikanske præsidentkandidats vælgere. Cirka 60, hvid, læderjakke, tatoveringer, kæder og hang ud i baren sammen med mange andre Harley-Davidson-folk.

Jeg satte mig træt efter at have kørt i syv timer gennem ørkenen for at nå frem til byen, der onsdag skal huse den sidste debat mellem Trump og demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton.

Jeg havde sort jakke på, lange cowboybukser og en skjorte. Derfor var min påklædning noget, der stak ud blandt de i øvrigt utroligt venlige motor­cykel-folk. Da jeg bestilte en cola og en kop kaffe, fordi jeg skulle arbejde senere, vendte 20 læder­jakker hovederne og kiggede på mig. »Skål,« sagde de venligt.

Men det var damen, jeg talte med. Hun elskede motorcykler og livet på landevejene, men hun var Clinton-fan. Ikke Trump-vælger. Hvorfor? »Hvorfor ikke?« svarede hun. »Clinton ved, hvordan man styrer et land, så behøver jeg ikke at koncentrere mig om det,« sagde hun til morskab for de øvrige ved baren.

»Troede du, at jeg var Trump-tilhænger,« spurgte hun tilbage, og jeg rodede mig ud i en forklaring om, at jeg bare var nysgerrig, journalist og ja; fortabt i stereotyper. Det sidste sagde jeg ikke. Men hun havde gættet det.

»Er det min påklædning,« spurgte hun. Og så sagde hun: »Jeg har været gift to gange, og det har ikke været lykkelige ægteskaber. Jeg er blevet trådt på af mænd på arbejdsmarkedet, og det er på tide, at vi får en kvinde i Det Hvide Hus. Jeg støtter Hillary, fordi hun er en kvinde, og fordi hun har levet med en utro skiderik af en mand og har holdt det ud af hensyn til sin datter. Hun fortjener min støtte,« siger min nye veninde.

LÆS MERE