Hillary sagde først nej til Obama

Hillary Clinton takkede i flere omgange nej til tilbuddet om at blive udenrigsminister, men til sidst gav hun efter, afslører hun i interview. Hun har ikke længere tvivl om Obamas internationale lederevner, sagde hun også.

Foto: Jewel Samad / AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SANTA FE:
Hillary Clinton er USAs udenrigsminister i dag. Men kun fordi præsident Obama blev ved med at presse hende til at tage jobbet.

"Jeg sagde umiddelbart nej til hans tilbud," afslørede Hillary Clinton i går i et interview med ABC News, og i stedet gav hun ham en liste over personer, som hun gerne så som udenrigsministre.

Efter hun sidste år tabt primærvalgkampen til Obama - og efter hun "havde sovet på det og taget et par dybe indåndinger" - så glædede hun sig til at vende tilbage til hverdagen og repræsentere staten New York som senator, sagde hun.

Hun arbejdede hårdt for Obama i præsidentvalgkampen, og somme tider hørte hun også rygter om, at han gerne ville have hende i sin regering, hvis han vandt. "Jeg opfattede rygterne som absurde," sagde hun.

"Jeg havde ikke den fjerneste ide om, at jeg ville ende i hans regering."

Men hun lod sig overtale. Hvorfor?

"Til syvende og sidst sagde jeg ja, fordi - for det første - når præsidenten beder dig om at gøre noget for dit land, så skal du have en meget god grund til ikke at gøre det. For det andet - hvis jeg havde vundet, og jeg havde bedt ham om at tjene vores land, så ville jeg også have ønsket, at han sagde ja."

Det spillede også ind, at USA over alt i verden sad i dynd til halsen, sagde hun, og

"vi må alle gribe efter en skovl og hjælpe med at grave os ud."

ABC News stillede hende også et kildent spørgsmål fra valgkampen, hvor Hillary Clinton kørte de berømte og berygtede "klokken-er-tre-om-natten" TV-reklamer. Reklamerne antydede, at Obama ikke var klar til at tage telefonen klokken tre om natten og tackle en international krise.

Men det har han mere end vist sig dygtig til, sagde Clinton i interviewet.

"Ved du hvad - gennem sine offentlige handlinger og optrædener, og ikke mindst privat sammen med mig og vores nationale sikkerhedsteam, så har han været handlekraftig, stærk og eftertænksom, og jeg mener, at han har gjort et enestående job, og det er en ære at tjene sammen med ham."