Hillary Clinton vil ikke afvise at hun stiller op til præsidentposten

Den tidligere udenrigsminister sagde på en tale fredag, at hun »vil tænke grundigt over«, om hun vil stille op til præsidentposten.

Tidligere udenrigsminister for USA, Hillary Clinton, holdt fredag aften en tale for en samling forretningsmænd, hvor hun sagde følgende om at stille op som præsidentkandidat til valget i 2016: »Jeg vil tænke grundigt over det. Jeg begynder formentlig først at tænke over det i løbet af næste år,« sagde hun og tilføjede, at valget - som skal finde sted i 2016 - er »noget, der optager mange mennesker, også mig.«. Dette er et arkivfoto fra en anden begivenhed, den 30. september 2013 i Washington D.C. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Når Barack Obamas nuværende præsidentperiode udløber, kan han ifølge den amerikanske forfatning ikke genopstille.

Derfor har der i og uden for Washington længe været spekulationer om, hvem der skal være Demokraternes næste præsidentkandidat, og et godt bud har længe været tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Hun vil dog først begynde at gøre sig seriøse overvejelser om, hvorvidt hun vil stille op i løbet af 2014 sagde hun fredag i en tale til en gruppe forretningsfolk. Det skriver New York Times på sin politisk blog (eksternt link).

»Jeg vil tænke grundigt over det. Jeg begynder formentlig først at tænke over det i løbet af næste år,« sagde hun og tilføjede, at valget - som skal finde sted i 2016 - er »noget, der optager mange mennesker, også mig.«

Hun slog dog samtidig fast, at spekulationer omkring USAs kommende præsident ikke gavner landet, der er ramt af en budgetkrise, på nuværende tidspunkt.

»Der er folk, der er blevet valgt til at varetage en arbejdsopgave. De skal holdes ansvarlige,« fastslog Clinton, der også mener at et nuværende fokus på valget i 2016 er »skadeligt for landet.«

Hillary Clinton trak sig fra udenrigsministerposten i Obamas regering tidligere på året, og mange politiske iagttagere har spekuleret i, at hun hovedsageligt gjorde det for at køre sig selv i stilling til den kommende valgkamp.

Hillary Clinton kæmpede i 2008 med netop Obama om at blive Demokraternes præsidentkandidat, en kamp, hun som bekendt tabte.