Hillary Clinton sletter opslag efter uheldigt håndtryk

Hillary Clinton foran den iskiosk, hvor hun lavede det kontroversielle håndtryk. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN MCCOLLESTER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man kandiderer til præsidentposten i verdens mægtigste land, skal man være særligt omhyggelig med, hvem man ses med.

Den lærdom fik den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton genopfrisket på en valgturné i weekenden, da hun besøgte vælgere i byen Lebanon, New Hampshire.

Foran en iskiosk i byen rakte hun hånden frem til de lokale indbyggere, der alle havde ventet i spænding på besøget fra den måske første kvindelige præsident. Særligt et håndtryk har hun angret så meget over, at hun nu har fjernet billedet af det på det sociale medie Twitter.

Manden, hun sagde goddag til, havde en tatovering med skriften »White« - »Hvid« - på  underarmen. Med landets raceuroligheder in mente, er billedet ikke det bedste signal at sende fra en præsidentkandidat, der skal favne bredt.

Flere millioner følgere på Twitter nåede at se billedet, inden hendes kampagnestab fjernede det igen. Michael Curry var en af de følgere, der nåede at dele det uheldige billede, inden hun fik røde øre og fjernede det.

Race-spørgsmålet i USA er for alvor blusset op efter markante sager, hvor sorte amerikanere har været udsat for vold fra politiet og hvide amerikanere. Senest blev ni sorte amerikanere dræbt i en kirke midt under en gudstjeneste i byen Charleston, South Carolina.

Hillary Clinton afslørede i april, at hun agtede at gøre endnu et forsøg på at indtage Det Hvide Hus. Ved præsidentvalget i 2008 var hun en af topfavoritterne, men opkomlingen Barack Obamas håb om forandring, var i sidste ende med til at slukke lyset for hende dengang.

Nu er hendes chancer markant bedre og de fleste målinger tyder på, at hun bliver kandidaten, de andre skal slå, når amerikanerne i november 2016 skal til stemmeurnerne.

Inden det kommer så langt, skal Hillary Clinton vælges som det demokratiske partis præsidentkandidat i de såkaldte primærvalg, som finder sted i første halvår af 2016. De fleste forventer, at det bliver en ekspeditionssag for hende.