Hillary Clinton om sygdom: Jeg trodsede lægens råd

Præsidentkandidaten vil nu fremlægge detaljer om sit helbred, efter at være blevet ramt af lungebetændelse.

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton fik søndag et ildebefindende i forbindelse med en ceremoni for ofrene efter terrorangrebet 11. september for 15 år siden. Hun mistede balancen, men besvimede ikke, har hun selv fortalt om epsioden. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billederne af en vaklende Hillary Clinton er gået verden rundt, siden præsidentkandidaten søndag fik et ildebefindende til en ceremoni til ære for ofrene fra angrebet mod USA 11. september 2001.

Mandag aften lokal tid siger Clinton i et interview på CNN, at hun »har ignoreret lægens råd«, og at hun snart er klar til at tage tilbage på kampagneturneen, der fører hende rundt i landet inden valget 8. november.

»Lægen rådede mig til at tage fem dage fri, og det ignorerede jeg,« siger Clinton til journalist Anderson Cooper på CNN.

Clinton: Jeg er ivrig efter at komme tilbage

»Jeg har det meget bedre. Jeg havde et for travlt program i dagene før episoden. Så snart jeg kom ind i en kølig bil, fik jeg det bedre. Jeg har det godt, og jeg vil fremlægge flere detaljer om mit helbred de næste dage,« siger Clinton.

Den udtalelse krydrede Clinton i nat dansk tid med et par tweets, hvor hun takker for hilsner fra folk, der ønsker hende god bedring, og hvor hun fortæller, at hun glæder sig til at komme i gang med at arbejde igen.

»Ligesom alle andre, der har måttet melde sig syg fra arbejde, er jeg bare ivrig efter at komme tilbage. Vi ses snart derude igen,« skriver hun.

Clintons stab har allerede oplyst, at præsidentkandidaten lider af lungebetændelse.

Trump: »Der foregår et eller andet«

Hendes modstander, Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump, har i månedsvis forsøgt at sprede tvivl om, hvorvidt Clinton er rask nok til at varetage verdens mest magtfulde politiske embede.

Under et interview mandag på tv-stationen Fox News antyder Trump, at Clintons lejr undlader at fortælle sandheden om hendes helbred.

»Der foregår et eller andet. Jeg mener, at kandidaternes sundhedstilstand er et emne i valgkampen. Jeg vil offentliggøre en sundhedstest af mit helbred med meget, meget præcise tal,« siger Trump.

Bill overtager

Hillary Clinton sender nu sin mand, tidligere præsident Bill Clinton, til en række planlagte møder i Californien med prominente amerikanere, der vil donere penge til Clintons kampagne.

Blandt andet vil Bill Clinton deltage i møder med kendte donorer som komikeren Seth McFarlane og rigmanden Barry Diller.

Bill Clinton siger under et interview med journalist Charlie Rose, at hans hustru var dehydreret, og at det er sket for hende før.

»Hun har det godt nu. Over de sidste mange år er det sket mere end en gang, at hun er blevet svært dehydreret. Hun har arbejdet som en gal, som du ved, som udenrigsminister, senator og i årene efter,« siger Bill Clinton.

/ritzau/