Hillary Clinton offentliggør sine præsidentplaner

Hillary Rodham Clinton, senator og tidligere præsidentfrue, meddelte lørdag, at hun agter at stille op til det amerikanske præsidentvalg 2008.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Den demokratiske senator Hillary Rodham Clinton tog lørdag det første skridt henimod en opstilling til det amerikanske præsidentvalg 2008, der kan gøre hende til landets første kvindelige præsident. Det meddelte hun på sin hjemmeside.

- Jeg er med i løbet. Jeg er med for at vinde, siger Hillary Clinton i en videooptagelse på hjemmesiden, der samtidig meddeler, at hun vil nedsætte en komité, der formelt undersøger hendes muligheder for at blive præsident.

- Som senator har jeg brugt de seneste to år på at gøre alt, der står i min magt, for at begrænse de skader, George W. Bush kan forårsage. Men alene en ny præsident vil kunne imødegå Bush' fejltrin og genoprette tilliden og optimismen, siger den 59-årige Clinton.

Skridtet kommer få dage efter, at en anden demokratisk senator, Barack Obama, meddelte, at han stiller op til det kommende præsidentvalg. Hans skridt kan gøre ham til USA's første afrikansk-amerikanske præsident.

/ritzau/Reuters