Hillary Clinton lægger kortene på bordet

Den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton beklager sit brug af samme private e-mailkonto til både privat og arbejdsrelateret brug, da hun var amerikansk udenrigsminister.

Hillary Clinton er favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat til næste års amerikanske præsidentvalg. I baggrunden ligger en sag om en privat e-mailkonto og lurer, og nu har den 67-årige Clinton offentliggjort alle e-mails, som hun understreger ikke har været fortrolige. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRIAN FRANK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske præsidentkandidat og tidligere førstedame Hillary Clinton har gennem lang tid været genstand for ufrivillig opmærksomhed, fordi hun har haft en privat e-mailadresse, som hun brugte til både privat og arbejdsmæssigt brug, mens hun var udenrigsminister i USA.

Nu står hun frem og undskylder. Blandt andet i et eksklusivt interview med den amerikanske TV-station ABC.

»Når jeg ser tilbage på det, så skulle jeg have brugt to konti. Det var en fejl, det beklager jeg og tager ansvar for. Jeg prøver at være så transparent som jeg kan. Ikke bare ved at offentliggøre 55.000 sider og aflevere min server, men også ved at vidne foran Kongressen. Noget jeg har forsøgt det sidste år,« siger hun til ABC-journalisten David Muir.

På sin kampagnehjemmeside fremlægger den 67-årige demokrat de fire ting, som hun mener, der er at vide om hendes brug af e-mailkontoen, som hun brugte, mens hun var udenrigsminister i Barack Obamas første præsidentperiode.

  1. Hillary tager personligt ansvar for sin beslutning om at bruge en privat konto og de udfordringer, den har medført.
  2. Hendes brug af en privat e-mailkonto var tilladt under ministeriets regler.
  3. Intet, hun sendte eller modtog, var fortroligt.
  4. Hun forsynede ministeriet med alle de arbejdsrelaterede e-mails.

Også på Facebook skriver Hillary Clinton og beklager, at hun ikke benyttede to separate e-mailadresser. Her skriver hun også, at hun skulle have været bedre til at svare på spørgsmål tidligere, men takker for folks støtte og ikke tager noget for givet.

Alle e-mails blevet offentliggjort på ministeriets hjemmeside. Find dem her.