Hillary Clinton drillet i russiske medier

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, er efter en forkert oversættelse på en gave til sin russiske kollega blevet udsat for drillerier i den russiske presse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Russiske medier drillede lørdag USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, efter at hun i aftes havde givet sin russiske kollega en gave.

Clintons gave til udenrigsminister Sergej Lavrov ved deres møde i Geneve var en rød "genstartknap" i en lille gul boks, som skulle symbolisere det nye, forbedrede bånd mellem USA og Rusland.

Uheldigvis var ordet "genstart" oversat forkert, så det så ud som om, der stod "overpris".

- Vi ønsker at nulstille vores forhold, og vi vil gøre det sammen, sagde Clinton, der understregede, at amerikanerne havde arbejdet hårdt med oversættelsen.

- Lykkedes det, spurgte hun Lavrov.

- Det er forkert, smilede Lavrov, inden de to trykkede på knappen sammen.

Han fortalte Clinton, at ordet "peregruska" betyder "overpris".

Lavrov sagde også, at han vil sætte gaven på sit skrivebord.

Det amerikanske fejltrin blev i dag taget under kærlig behandling i de russiske medier. Dagbladet Kommersant satte et stort billede af den røde knap på sin forside med overskriften: "Sergei Lavrov og Hillary Clinton trykkede på den forkerte knap".

En korrespondent for tv-stationen NTV betegnede gaven som en "symbolsk fejl".

USA's vicepræsident, Joe Biden, talte på en konference i Tyskland i sidste måned om at trykke på "genstartknappen" i forholdet mellem Moskva og Washington.

/ritzau/AFP