Hidtil ukendte videoklip af prinsesse Diana afslører intime detaljer: Hvad stiller jeg op med prins Charles?

Tyve år efter hendes død viser en britisk dokumentar intime videoklip af prinsesse Diana, som fortæller, at hun har søgt hjælp til sit ægteskab med prins Charles hos sin svigermor - dronningen.

I en ny dokumentar af prinsesse Diana fortæller hun om et særligt øjeblik, hvor hun spurgte dronning Elizabeth II til råds, fordi hun ikke vidste, hvad hun skulle stille op med sit kærlighedsløse forhold til prins Charles. »Hun (dronningen, red.) sagde: 'Jeg ved ikke, hvad du skal gøre'.Og det var det. Det var 'hjælp',« fortæller Diana i en optagelse, der blev filmet i 1993. AFP PHOTO/KAZUHIRO NOGI/FILES Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prinsesse Diana havde kun været gift med prins Charles i fem år, da hun grædende gik til sin ægtemands mor, dronning Elizabeth II af Storbritannien.

Hun vidste ikke, hvad hun skulle stille op med ægteskabet, hvor kærligheden nu var forsvundet helt.

Denne episode fortæller prinsesse Diana selv om i optagelser, som først nu bliver offentliggjort i en britisk dokumentar, der bliver sendt i anledning af hendes død for snart tyve år siden, skriver the Guardian.

»Så jeg gik til den øverste dame (dronningen, red.) og sagde: 'Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre',« fortæller prinsessen og fortsætter sin gengivelse af dialogen mellem de to kongelige højheder:

»Hun (dronningen, red.) sagde: 'Jeg ved ikke, hvad du skal gøre'. Og det var det. Det var 'hjælp'«.

Videooptagelserne, hvor Diana afslører intime detaljer om sit liv, blev filmet tilbage i 1993 af hendes tale-coach Peter Settelen på det kongelige slot Kensington Palace.

Klippene bliver først vist nu, da der har været strid om de kongelige optagelser, skriver den britiske avis.

»Hårdeste slag i mit liv«

Den 31. august 1997 døde prinsesse Diana i en bilulykke i Paris, og her tyve år efter vil vi i dokumentaren »Diana: In Her Own Words« kunne høre hendes tanker om prinsens frieri og den efterfølgende sorg, som omsluttede hende efter brylluppet i 1981.

Artiklen fortsætter under traileren til »Diana: In Her Own Words«

I kølvandet på det kærlighedsløse forhold med prins Charles fortæller Diana også om hendes ulovlige romance med en mystisk mand, da hun var 24 år. Men manden som hun blev »dybt forelsket« i døde.

»Det var det hårdeste slag i mit liv, må jeg sige,« fortæller prinsessen til videokameraet, ifølge the Guardian.

Og manden, som hun omtaler, menes at være Barry Mannakee, som var Dianas royale livvagt lige indtil han blev »smidt ud« af det britiske kongehus.

Optagelserne, hvor Diana omtaler fyringen af sin livvagt, blev allerede afsløret i 2004, hvor blandt andre BBC skrev om, at Diana havde overvejet at forlade prins Charles til fordel for sin livvagt. Barry Mannakee døde dog i en motorcykelulykke i 1987.

Dokumentaren bliver vist søndag 6. august kl. 20 på britiske Channel 4.