Hezbollah-leder gæster Assanges TV-program

Hezbollah har forsøgt at mægle mellem de stridende parter i Syrien. Men oppositionen, hvor al-Qaedakrigere er blandt, nægter at deltage i forhandlinger, forklarede Hezbollah-leder til WikiLeaks’ grundlægger i hans TV-program.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

WikiLeaks’ omdiskuterede grundlægger, Julian Assange, skød sit eget talkshow i gang i Rusland med gæsteoptræden fra Hezbollah-lederen Sayyed Hassan Nasrallah. Det skriver Reuters.

Nasrallah fortalte, at hans gruppe ville fungere som mægler mellem den syriske præsident Bashar al-Assad og oprørerne i oppositionen. Men at de aldrig nåede til forhandlingerne, fordi oprørerne sagde nej til at mødes.

- Vi kontaktede oppositionen for at opfordre dem til og for at facilitere dialogen med regimet, sagde han til Assange.

- Men de afviste dialog.

Hezbollah, som er en politisk, militant shiamuslimsk gruppe, har støttet den syriske præsidents angreb på det overvejende sunnimuslimsk-ledede oprør.

I TV-programmet beskyldte Nasrallah også oppositionen for at have al-Qaedamedlemmer blandt sine støtter, som ønsker at forvandle Syrien til et »slagmark«.

Showet blev sendt for første gang tirsdag og løber over skærmen på den engelsksprogede kanal i Rusland Russia Today.

Wikileaks-grundlæggeren har optaget programmet »The World Tomorrow« i England, hvor han i øjeblikket sidder i husarrest og kæmper mod at blive udleveret til Sverige til forhør for et påstået seksuelt overgreb.