Herman Cain beskyldt for sexcikane

Han er manden, som ifølge meningsmålinger står til at blive Republikanernes præsidentkandidat. Han er også angiveligt en lummer karl.

Herman Cain Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er i spidsen i en række af de seneste meningsmålinger, og hvis det går, som de spår, vil Herman Cain blive Republikanernes præsidentkandidat.

Men i nat dansk tid eksploderede hans kampagne.

Webstedet Politico kom således med en solohistorie om, at Cain i sin tid som chef for den amerikanske brancheorganisation for restauratører begik sex-chikane mod mindst to kvindelige ansatte. De klagede over chikanen til kolleger og andre chefer i organisationen, og til sidst var de nødt til at forlade deres jobs.

Tilsyneladende var den magtfulde organisation bekymret for, hvad anklagerne kunne føre til, hvis de blev offentliggjort, og derfor indgik den et forlig med kvinderne. De fik en pose penge med sig i fratrædelsen, og til gengæld skulle de skrive under på, at de aldrig ville tale om årsagen til deres fratrædelse.

Politico skriver, at sitet kender navnene på kvinderne, og at det har fået sagen bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder. Politico fangede i går Herman Cain foran et Tv-studie Washington, og Politico spurgte ham om sex-chikanen. Cain svarede, at han havde haft tusindvis af mennesker ansat i sin erhvervskarriere, og at han ikke kunne huske om en enkelt eller to af dem havde anklaget ham for chikane. Politico gav ham derefter navnene på en af de to kvinder.

Her er, hvad der så sker, ifølge Politico:

Han svarede: Jeg vil ikke kommentere på det.

Han blev derefter spurgt: Har en kvinde i løbet af dit liv nogensinde anklaget dig for chikane? Han trak vejret højlydt, stirrede på reporteren og forblev tavs i flere sekunder. Efter spørgsmålet blev gentaget tre gange, svarede han ved at spørge reporteren:

“Er du nogensinde blevet beskyldt for sex-chikane?”

I sin tid beskyldte kvinderne ham for “anstødelig og insinuerende adfærd,” men Politico skriver ikke konkret, hvad adfærden angiveligt bestod i.

I nat dansk udsendte Cain en pressemeddelelse, hvor han taler om beskyldninger med “tynde kilder,” og at der er tale om “rygter, som aldrig nogensinde har haft skyggen af kendsgerninger i sig.”

Ikke desto mindre kan rygterne blive alvorlige for Cain, der netop henter sine stemmer hos især de højrereligiøse græsrødder, og han vil uden tvivl blive beskyldt for en høj dosis af dobbeltmoral. Cain har i hele sin primærvalgkamp ført valgkamp med Gud som sin silent partner.

INFOshop: Analyseinstitutter har fået bedre styr på økonomien