Her er vinderne og taberne i den britiske regeringskabale

Theresa May rykker ind premierministerboligen onsdag aften. Berlingske har set på mulige vindere og tabere i den nye regeringskabale.

David Cameron Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Theresa May

Theresa May Fold sammen
Læs mere

Storbritanniens nye premierminister er officielt udnævnt, når hun har mødt dronning Elizabeth II onsdag eftermiddag. Om aftenen rykker May ind i 10 Downing Street, hvor kun huskatten er tilbage efter de tidligere beboere.

 

Philip Hammond

Philip Hammond Fold sammen
Læs mere

Udenrigsministeren er en nær politisk allieret med May. Han vil måske skifte adresse i Whitehall-ministerierne og blive ny finansminister. Finansministeriet er nabohus til Downing Street 10, og det andenvigtigste ministerium.

 

George Osborne

George Osborne Fold sammen
Læs mere

Finansministeren er den store taber. Han var imod EU- folkeafstemningen og var Camerons »kronprins«. Han er fortid men kan have et håb om udenrigsministerposten, hvor der kan være brug for hans internationale kontakter.

 

Chris Grayling

Chris Grayling Fold sammen
Læs mere

Flertalslederen i Underhuset var for »Leave« og quicksteppede efter Brexit over som Mays kampagnechef. Det har gjort ham til favorit til den vigtige nye ministerpost som leder af forhandlingerne om EU-udmeldelse.

 

Boris Johnson

Boris Johnson Fold sammen
Læs mere

Den uregerlige »Brexiteer«er den perfektionistiske Mays modsætning. Der behøver ikke at være varme følelser, men en post som kulturminister kunne være en forsonende hilsen til »Leave«-vælgere.

 

David Cameron

DavidCcameron Fold sammen
Læs mere

Leder sin sidste spørgetime i Underhuset. Derefter skal han møde dronningen, og så er det forbi. Fremtiden er som menigt parlamentsmedlem for valgkredsen Witney, men først venter en luksusferie i stedet for den sædvanlige imagepleje i charterstil.