Her er syv ting, du - måske - ikke vidste om pave Frans

Pave Frans er ikke som paver er flest. For eksempel har han en profil på Instagram og elsker selfies.

Arkivfoto: Mandag gæster pave Frans Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pave Frans, som i dag lander i Sverige, skiller sig ud i pavehistorien. Her er syv ting, som du måske ikke vidste om paven, der har opkaldt sig selv efter Frans af Assisi:

1. Du kan finde paven på Instagram under navnet @franciscus. Da han meddelte, at han ville begynde at lægge billeder på det sociale medie, tweetede han: " Jeg begynder en ny rejse på Instagram for at følge dig på vejen af barmhjertighed og Guds ømhed".

2. Paven får stor ros for sin påklædning, selv om det måske er svært at se, at han klæder sig anderledes end tidligere paver. Men faktisk har han taget et valg om at skippe de røde sko, som paver traditionelt har på for at skille sig ud fra biskopperne. Paven blev desuden valgt til "bedst klædte mand" i 2013 af magasinet Esquire.

3. Pavens hjerte banker for hjemløse. Faktisk så meget, at han har bygget et herberg for hjemløse i Vatikanet. Han har også arrangeret guidede ture i Peterskirken for hjemløse.

4. Pave Frans er blevet valgt til årets personlighed, "Person of the Year", af Time Magazine. Magasinet skrev, at han "forvandler et område, hvor det har været svært at se ændringer i århundreder".

5. Paven har udgivet et album. I efteråret 2015 udgav paven "Vågn Op!" fra pladeselskabet Believe Digital. Det bliver beskrevet som kristen rock og er dybest set pave Frans? taler og bønner sat til nutidig musik. Som en lille bonusinfo kan det nævnes, at albummet fik tre ud af seks hjerter i Politiken.

6. Paven elsker selfies, og han træder ofte ud af sin skudsikre popemobile for at gå rundt blandt almindelige mennesker. Rygtet siger, at hans kærlighed til selfies betyder, at ingen længere bliver nødt til at spørge efter et billede.

7. Da paven blev udnævnt til katolikkernes overhoved i 2013, ønskede han ikke at bo i det officielle pavepalads med tolv værelser, tjenere og udsøgt udsigt over Rom. I stedet ville han bo i en to-værelses lejlighed på det hotellignende residens Santa Marta, hvor der også bor andre biskopper og præster. Han ønsker "at være en del af familien", som han dengang forklarede til The Telegraph.

Kilder: TT

/ritzau/