Her er magtmændene i gigantisk sag om skattely

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, Islands statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson og Syriens præsident, Bashar al-Assad. Det er nogle af dem, som ifølge det internationalt konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, har forbindelse til advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der angiveligt hjælper folk i skyttely.

Panama Papers er navnet på 11 millioner hemmelige dokumenter, der er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

De mange dokumenter kæder en lang række personer til det kontroversielle firma, som angiveligt hjælper folk med skatteunddragelse i hjemlandene.

Det internationale konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, har lavet en grafik over de involverede nøglepersoner, som kan ses herunder. Det skal dog nævnes, at der findes lovlige offshore-selskaber, og derfor er det ikke bevist, at personerne har handlet ulovligt.

Hemmelighederne om de beskidte penge

I grafikken kan du læse, at 140 højtstående politikere fra mere end 50 lande er forbundet til offshore-selskaber i 21lande, som tidligere har været forbundet med skattely.

I blandt dem findes nogle af verdens mest magtfulde mænd: Ruslands præsident, Vladimir Putin, Syriens præsident, Bashar al-Assad, og den islandske statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson for blot at nævne et par stykker.

Klik dig på opdagelse i grafikken for at finde ud af, hvem der gjorde hvad og hvordan.