Her er magtmændene i gigantisk sag om skattely

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, Islands statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson og Syriens præsident, Bashar al-Assad. Det er nogle af dem, som ifølge det internationalt konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, har forbindelse til advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der angiveligt hjælper folk i skyttely.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Panama Papers er navnet på 11 millioner hemmelige dokumenter, der er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

De mange dokumenter kæder en lang række personer til det kontroversielle firma, som angiveligt hjælper folk med skatteunddragelse i hjemlandene.

Det internationale konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, har lavet en grafik over de involverede nøglepersoner, som kan ses herunder. Det skal dog nævnes, at der findes lovlige offshore-selskaber, og derfor er det ikke bevist, at personerne har handlet ulovligt.

Hemmelighederne om de beskidte penge

I grafikken kan du læse, at 140 højtstående politikere fra mere end 50 lande er forbundet til offshore-selskaber i 21lande, som tidligere har været forbundet med skattely.

I blandt dem findes nogle af verdens mest magtfulde mænd: Ruslands præsident, Vladimir Putin, Syriens præsident, Bashar al-Assad, og den islandske statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson for blot at nævne et par stykker.

Klik dig på opdagelse i grafikken for at finde ud af, hvem der gjorde hvad og hvordan.