Her er historien bag selfie-billedet

»Billeder kan lyve,« skriver fotografen, der tog billedet af Thorning, Obama og Cameron, mens de tog et 'selfie'.

»Michelle Obamas hårde blik blev fanget ved en tilfældighed,« skriver fotografen bag billedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERTO SCHMIDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da fotografen Roberto Schmidt tirsdag spontant tog en række billeder af den amerikanske præsident Barack Obama, der hyggede sig med den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, og den britiske premierminister, David Cameron, kunne han ikke vide, at billederne efterfølgende ville blive delt med lynets hast på sociale medier.

Især billedet af de tre statsledere, der tager et såkaldt 'selfie' (selvportræt med mobil-telefonen, red.), gik viralt, men Roberto Schmidt kan ikke forstå harmen over statsledernes opførsel.

»Rundt omkring mig på stadion dansede, sang og lo sydafrikanere for at ære deres afdøde leder,« skriver fotografen på sin blog på AFPs hjemmeside.

»Mindehøjtideligheden havde allerede været i gang i to timer, og ville vare to timer mere. Stemningen var helt afslappet - jeg så ikke noget chokerende gennem min linse, amerikansk præsident eller ej. Vi er i Afrika (...) Jeg tvivler på, at nogen kunne have set alvorlig ud under hele mindehøjtideligheden, mens tusinder af andre mennesker festede omkring dem.«

Michelle Obama grinede med Thorning og Cameron

Roberto Schmidt kunne senere på sociale medier læse, at den amerikanske førstedame, Michelle Obama, så vred og irriteret ud, men det var slet ikke tilfældet, skriver han.

»Billeder kan lyve. I virkeligheden, blot få sekunder tidligere, grinede førstedamen sammen med folk omkring sig, Cameron og Schmidt inklusiv. Hendes hårde blik blev fanget ved en tilfældighed,« står der i bloggen.

Roberto Schmidt synes, det var interessant at se politikere opføre sig menneskeligt lige som os andre, og slutter af med at kommentere på det faktum, at billedet af selfiet stjal opmærksomheden fra mindehøjtideligheden.

»Det er et godt billede på tiden, når sådan et billede får mere omtale end begivenheden selv.«